Opštinsko takmičenje iz engleskog jezika

U subotu, 23. februara 2019. godine, u OŠ „Sveti Sava“ u Subotici održano je Opštinsko takmičenje učenika osnovnih škola iz engleskog jezika. Na takmičenju su učestvovali i učenici naše škole, David Katrinka (8.b) i David Krasnić (8.c). Učenik David Krasnić je osvojio 3. mesto i plasirao se na Okružno takmičenje, a David Katrinka je osvojio 5.mesto.
Čestitamo našim učenicima na postignutim rezultatima!
Rezultate takmičenja možete pogledati ovde.

Tekst: Miroslav Rauš

Svi Gupčevi jezici

Melisa Gadžur i Ivan Vuković su učestvovali, 6. februara 2019. godine, u interaktivnom susretu Svi Gupčevi jezici, koju je organizovala OŠ „Matija Gubec“ iz Zagreba, u sklopu projekta In Medias ReStart s ciljem da se povežu sve škole koje nose naziv Matije Gupca.
U okviru interaktivnog e-časa smo se konferencijski povezali sa školama koje nose ime Matija Gubec iz: Čeminca, Gornje Stubice, Jarmine, Magadenovca, Piškorevaca i, malopre spomenutog, Zagreba. Predstavili smo aktivnosti naše škole (slamarstvo, Dužijancu i roljanje) na bunjevačkoj ikavici, te smo na taj način predstavili ostalim učesnicima običaje i tradiciju bunjevačkih Hrvata.
Učenici svih škola sa zanimanjem su pratili predstavljanja, te se nadamo da će takvi virtuelni susreti postati tradicija svake godine oko 9. februara, na dan kada se odigrala završna bitka Seljačke bune.