Републичко такмичење из Хрватског језика и језичке културе

У суботу, 18. маја 2019. године, у ОШ „Владимир Назор“ у Ђурђину одржано је Републичко такмичење из Хрватског језика и језичке културе. Нашу школу представљала је Мелиса Гаџур, ученица 7.а разреда која је освојила сјајно 2. место. Њена менторка била је Морена Рендулић.
Честитамо нашој Мелиси на упорности и преданом раду који су са собом донели сјајан резултат и желимо јој једнако толико ентузијазма и успеха и следеће године.

Превод: Сандра Илић Костић

“Willkommen” тaкмичење

Наша школа је, другу годину заредом, учествовала у такмичењу из страних језика у организацији Немачко-аустријског културно едукативног Центра Willkommen. Такмичење је одржано у суботу, 18. маја 2019. године од 9.00 до 13.00 часова, а дежурне наставнице су биле Зорица Лучић и Марица Скендеровић. Нашу школу су представљала три ученика која су се такмичила у знању из енглеског и немачког језика: Ана Давчик (5.б), Бојана Кнежевић (5.б), и Давид Катринка (8.б). Резултати такмичења ће бити познати у року од месец дана.
Желимо много среће нашим ученицима.

Превод: Мирослав Рауш

XXIII Републичка смотра ученичких задруга

На позив председника Савеза УЗ Србије, Слободана Поповића били смо учесници 23. Републичке смотре Ученичких задруга Србије, која се одржала у ОШ „Ратко Павловић – Ћићко“ у Прокупљу 17. и 18. маја.
Нашу задругу представљале су ученице Вања Вуковић и Вања Дубајић и наставнице Милена Предојевић и Ивана Вуковић.
Смотра се састојала из два такмичарска дела: изложба и практичан рад.
Представили смо се честиткама, предметима, накитом и минијатурама од сламе, као и презентацијом радионице израде честитки и букмаркера у техници сламе.

Текст: Ивана Вуковић