Poseta LABUS sajmu

U utorak, 17. septembra, je šezdeset učenika iz naše škole, kao i iz škola: „Matko Vuković“ iz Subotice i „Vladimir Nazor“ iz Đurđina, osmoro nastavnika i direktorica naše škole, posetilo LABUS sajam u Osijeku.
Na sajam smo išli zahvaljujući pozivu Zajednice tehničke kulture Osiječko-baranjske županije i njihovog sekretara, profesora Ive Grgića.
LABUS sajam - laboratorija za učenike srednjih i osnovnih škola održava se po treći put na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informatičkih tehnologija - FERIT. Deo sajma LABUS je i projekat Slavonska STEM evolucija u sklopu koga su učenici bili u mogućnosti posetiti mnoštvo prezentacija i radionica otvorenog tipa, kao i aktivno učestvovati u radionicama zatvorenog tipa iz područja programiranja mobilnih uređaja. Učenici su imali priliku videti kako funkcionišu roboti, upoznati kako ih „naučiti“ da rade ono što želimo, naučiti ih da prolaze kroz lavirint, zabaviti se upravljajući robotom tokom fudbalske utakmice i još puno toga.
Posle završenih aktivnosti obišli smo i osiječku Tvrđavu i prošetali promenadom pored reke Drave.
Zahvaljujući Zajednici tehničke kulture Osiječko-baranjske županije proveli smo jedan ugodan dan, družeći se i učeći o naprednim naučnim disciplinama.