Посета LABUS сајму

У уторак, 17. септембра, је шездесет ученика из наше школе, као и из школа: „Матко Вуковић“ из Суботице и „Владимир Назор“ из Ђурђина, осморо наставника и директорица наше школе, посетило LABUS сајам у Осијеку.
На сајам смо ишли захваљујући позиву Заједнице техничке културе Осијечко-барањске жупаније и њиховог секретара, професора Иве Гргића.
LABUS сајам - лабораторија за ученике средњих и основних школа одржава се по трећи пут на Факултету електротехнике, рачунарства и информатичких технологија - FERIT. Део сајма LABUS је и пројекат Славонска STEM еволуција у склопу кога су ученици били у могућности посетити мноштво презентација и радионица отвореног типа, као и активно учествовати у радионицама затвореног типа из подручја програмирања мобилних уређаја. Ученици су имали прилику видети како функционишу роботи, упознати како их „научити“ да раде оно што желимо, научити их да пролазе кроз лавиринт, забавити се управљајући роботом током фудбалске утакмице и још пуно тога.
После завршених активности обишли смо и осијечку Тврђаву и прошетали променадом поред реке Драве.
Захваљујући Заједници техничке културе Осијечко-барањске жупаније провели смо један угодан дан, дружећи се и учећи о напредним научним дисциплинама.

Дан града 2019.

Ученици наше школе учествовали су, у суботу 31. августа, у програму обележавања Дана града Суботице. Извели су представу „Пуж на царинском прегледу“, која је развеселила публику на градском тргу и у којој су мали глумци вешто изнели своје улоге.

Текст: Јосипа Копиловић