КОДиграње 2020

Захваљујући томе што смо протекле школске године набавили mBot роботе, ученици  су имали прилику по први пут се укључити у такмичење у програмирању робота под називом КОДиграње, која се спроводи у оквиру програма Битка за знање.
Прво коло такмичења одржано је online (уживо) у периоду од 16. до 31. децембра 2019. године. Ученици су добили задатак који се састојао од израде додатка - држача за маркер, за шта смо искористили 3D штампач, и програмирања робота чији је задатак био да пређе одређену путању у што краћем времену и при томе исцртава два полукруга и један круг. Сваки задатак је снимљен и видео постављен на Vimeo интернет страницу, како би сви учесници могли пратити рад (других) учесника.
Нашу школу представљали су ученици: Јонатан Сијанта (5.б), Лука Вуковић (6.а), Ана Давчик (6.б), Стефан Саулић (7.ц) и Огњен Берберовић (7.ц). У друго, физичко коло такмичења, пласирала се 81 школа и 233 ученика са територије Републике Србије. Из наше школе пласирали су се ученици са најбоље постигнутим временом и највећим освојеним бројем бодова. Ученици који ће представљати нашу школу су: Лука Вуковић, Ана Давчик и Стефан Саулић.
О тачном датуму одржавања такмичења бићемо накнадно обавештени. Према речима координатора такмичења, такмичење би требало бити од ове године уврштено у званични календар такмичења основних школа.
Коначне резултате, након истека жалбеног периода, можете погледати на овој интернет станици.
Погледајте видео презентацију радова наших ученика.

Текст: Бранко Стантић