Сламарска радионица у вртићу Winnieland


Ученици наше школе који похађају сламарску секцију и наставница Ивана Вуковић, посетили су вртић Winnieland у Суботици и одржали сламарску радионицу. У склопу пројекта, који спроводи вртић на тему интеркултуралности, донели смо наше обичаје и културну баштину и пренели на млађе генерације.
Малишани су одушевљено посматрали како се стварају слике и предмети од сламе, а касније су се и сами опробали у прављењу честитке од сламе.

Текст и фотографије: Јосипа Којић

British Council, m:Bit и ми

На свечаности, одржаној 28. јануара у Београду, British Council је донирао 17.500 micro:bit рачунара представницима школа у Србији које учествују у образовном програму „Школе за 21. век“, а који финансира Влада Велике Британије.
Били су присутни директори 480 основних школа из Србије које су добиле micro:bit рачунаре, а које ће ученици користити за програмирање. Мicro:bit рачунаре добиле су основне школе са територије града Београда, Новог Сада и градова Западне Сбрије. Догађају су присуствовали: Ана Брнабић - председница Владе Републике Србије, Младен Шарчевић - министар просвете, науке и технолошког развоја, Шан МакЛеод - британска амбасадорка у Србији и Клер Сирс - директорка British Council-а у Србији.

» Више...

Током свечаности, била је организована и изложба micro:bit пројеката. На изложби су представљени најуспешнији и најкреативнији пројекти које су ученици основних школа остварили уз помоћ micro:bit -а у току досадашњег програма. Међу десетак приказаних пројеката, нашао се и пројекат наше школе. Пројекат Клон Гупчеве липе – фенолошка метеоролошка мерења којим су, Огњен Берберовић и Стефан Саулић, ученици 7.ц одељења победили на такмичењу из програмирања одржаном у Зрењанину 29. новембра прошле године. Председница Владе Рапублике Србије, министар просвете као и многобројни гости посетили су изложбу и разговарали са ученицима, који су им представили своје радове.
Одржана је и панел дискусија на којој су учествовали представници школа и министарства, где су присутни имали прилику разговарати о примени нових технологија у образовном систему Србије и чути искуства Далибора Тодоровића, наставника информатике, награђеног за најбоље одржан час коришћењем micro:bit рачунара.

» ...Мање

Погледајте галерију слика

Текст: Бранко Стантић

Наступ наше школе у СКЦ-у у Суботици

Елена Сукновић, ученица 5.а одељења, ученствовала је, у четвртак 31. јануара, на манифестацији 5. Светосавски дани у Српском Културном Центру „Свети Сава“ у Суботици.
Елена се представила публици рецитацијом Песма Светом Сави владике Николаја Велимировића. Погледајте фотографије

Текст: Слађана Кнежевић