HIPPO međunarodno takmičenje iz engleskog jezika 2020.


Naši učenici učestvuju u HIPPO međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika - već treću godinu zaredom. Preliminarna runda je održana u našoj školi u petak, 28. februara. Učestvovalo je 14 učenika, koji su bili podeljeni u četiri kategorije na osnovu uzrasta:
- Dušan Urukalo, Nemanja Vojnić Hajduk, Ivan Horvat - Hippo Little;
- Teolinda Glavaš, Denis Krasnić i Jonatan Sijanta - Hippo 1;
-
Ana Davčik, Andreas Damjanoski, Bojana Knežević i Anđela Stantić - Hippo 2 i
- Dušan Bajić, Ognjen Berberović, Veljko Vuković i Stefan Saulić - Hippo 3.
U polufinale ovog takmičenja plasiraće se 10 posto najbolje rangiranih učenika u našoj zemlji.
Hvala nastavnicama i učiteljicama: Svetlani Pribičević, Ibolji Vukobratović, Ivani Vuković, Danijeli Radnić, Josipi Kojić i Mileni Predojević za pomoć pri organizaciji takmičenja.
Želimo našim učenicima puno sreće! Pogledajte galeriju slika

Prevod: Miroslav Rauš

Dan ružičastih majica


U našoj školi je obeležen Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja - Dan ružičastih majica. Svi učenici i zaposeni škole su danas obukli ružičaste majice u znak podrške borbi protiv vršnjačkog nasilja i na taj način naglasili značaj ovog globalnog problema.
Članovi Učeničkog parlamenta napravili su flajere i, simbolične, male ružičaste majice i na taj način, kroz različite aktivnosti, upoznali svoje vršnjake sa temom. Razgovarali su o prevenciji nasilja među vršnjacima i na taj način podizali svest o međusobnom uvažavanju i toleranciji. Pogledajte galeriju slika

Tekst: Danijela Radnić

Epidemija gripa – arhiva


Obaveštenje

Epidemija gripa u Vojvodini „zatvorila" škole i vrtiće

U Vojvodini je epidemija gripa obustavila boravak dece u vrtićima i u školama od sutra, 12. februara, saopštila je pokrajinska vlada.
Odluku o privremenoj obustavi rada predškolskih ustanova i škola doneo je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, a na osnovu preporuke Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Zavoda za javno zdravlje Vojvodine.
Da bi zaštitili zdravlje dece, nastava se obustavlja od 12. do 21. februara. Odluka o nadoknadi propuštenog obrazovno-vaspitnog rada će biti donešena naknadno.
Prvi naredni nastavni dan je ponedeljak, 24. februar.
Naša škola imaće dežurstvo dela osoblja radnim danom od 08:00 do 13:00 časova.


Matematičarke u Gradskoj kući


Učenicama koje su postigle zapažen uspeh na Opštinskom takmičenju iz matematike, u sredu 12. februara, su dodeljene diplome i pohvalnice u Gradskoj kući u Subotici.
Diplomu je dobila Lara Šegina - odeljenje 4.b, a pohvale su dobile: Miljana Antal - odeljenje 4.b,Teolinda Glavaš - odeljenje 5.a i Ana Davčik - odeljenje 6.b.
Čestitamo našim učenicama na postignutim rezultati i želimo im mnogo uspeha u daljem takmičenju.

Tekst: Ivana Vuković

Svečanost u Domu kulture


U petak, 7. februara, obeležili smo Dan škole u tavankutskom Domu kulture. Proslavu su uveličali svojim nastupima: klapa Levanda iz Samobora i ženski pevački hor HKD-a Napredak - podružnice Usora-Tešanj.
Programu su prisustvovali, pored gostiju iz naše Srbije, i gosti iz Republike Hrvatske i Republike Mađarske, predstavnici kulturnih institucija, predstavnici hrvatske zajednice, učenici, nastavnici i roditelji. Pročitajte više

Slamarska radionica u vrtiću Winnieland


Učenici naše škole koji pohađaju slamarsku sekciju i nastavnica Ivana Vuković, posetili su vrtić Winnieland u Subotici i održali slamarsku radionicu. U sklopu projekta, koji sprovodi vrtić na temu interkulturalnosti, doneli smo naše običaje i kulturnu baštinu i preneli na mlađe generacije.
Mališani su oduševljeno posmatrali kako se stvaraju slike i predmeti od slame, a kasnije su se i sami oprobali u pravljenju čestitke od slame.

Tekst i fotografije: Josipa Kojić