Polufinale HIPPO takmičenja


Troje naših učenika: Ivan Horvat (3.d), Ana Davčik (6.b) i Dušan Bajić (8.b) su u svojim kategorijama među 10 posto najbolje rangiranih učenika u našoj zemlji i plasirali su se u polufinale HIPPO međunarodnog takmičenja iz engleskog jezika.
Polufinale i finale se odlažu do daljnjeg.
Čestitamo našim učenicima na postignutim rezultatima!

Prevod: Miroslav Rauš

Bogatstvo različitosti


Bogatstvo različitosti

Pozivamo Vas da učestvujete na 8. Međunarodnom konkursu „Bogatsvo različitosti", koji organizuje naša škola, na temu: Nijedno prijateljstvo nije slučajno.

Tekst Konkursa za 2020. godinu glasi:

Osnovna škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta organizuje međunarodni nagradni literarni, novinarski i likovni konkurs „Bogatstvo različitosti“ za učenike osnovnih škola, kojim se deca žele podstaći na raspravu o temama suživota sa drugima i drugačijima i razvijanje solidarnosti i povezivanje sa vršnjacima iz različitih krajeva.
Tema ovogodišnjeg konkursa je:
NIJEDNO PRIJATELJSTVO NIJE SLUČAJNO.
Konkurs je otvoren do 15. marta 2020. godine. Sve pristigle radove...

Pročitajte celokupan tekst 8. Međunarodnog konkursa Bogatstvo različitosti.

Coronavirus

Preporuke školama radi sprečavanja širenja infekcije korona virusom

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je posebne preporuke direktorima osnovnih i srednjih škola zbog novonastale situacije u vezi sa korona virusom (Coronavirus, COVID-19):

- Potrebno je redovno održavanje školskog prostora, provetravanje učionica, čišćenje dvorišta i učionica i redovno pražnjenje korpi za otpatke, koristeći rukavice.
- Neophodno je pranje i dezinfikovanje podova, zidova, vrata i površina klupa, redovno snabdevanje tečnim sapunom toaleta, učionica i trpezarija.
- Učenike treba podsticati na pranje ruku, a učenicima i odraslima treba preporučiti da ne dodiruju oči, usta i nos neopranim rukama.
- Savetuje se da se ne razmenjuje hrana i ne koriste iste flašice za vodu, a da se upotrebljene papirne maramice i ubrusi redovno odlažu u korpe za otpatke.

» Više...

- Sugeriše se planiranje časova odeljenskog starešine u svim razredima posvećenih održavanju lične higijene i neposrednog okruženja, ali i komunikaciji koja nije podložna panici i širenju neproverenih informacija.
- Preporučuje se roditeljima i učenicima da se odlože proslave i druženja.
- Preporučuje se i planiranje aktivnosti učenickog parlamenta koje će podsticati učenike na redovno održavanje lične higijene i održavanje školskog prostora.
- U okviru nastavnih i vannastavnih aktivnosti planiranje, u skladu sa predmetnom oblašću, vaspitno-zdravstvene teme, odnosno, upoznavanje sa putevima virusnih infekcija i informisanja.

» ...Manje

Pročitajte kompletan tekst preporuke.

Podatke o korona virusu u Srbiji možete pratiti ovde.
Podatke o korona virusu u svetu možete pratiti ovde ili ovde.

Okružno takmičenje iz matematike


U Osnovnoj školi „Kizur Ištvan” u Subotici održano je, u subotu 7. marta, Okružno takmičenje iz matematike.
Na takmičenju su učestvovali i učenici četvrtog, petog i šestog razreda naše škole. Takmičenje je počelo u 10:00 časova. Izrada zadataka je trajala 150 minuta i u tom je vremenu svaki učenik rešavao po pet zadataka.
Učenica, 5.b odeljenja, Petra Mačković osvojila je 3. mesto i učenica, 5.a odeljenja,Teolinda Glavaš je (takođe) osvojila 3. mesto. Mentori učenika su: Ivana Vuković i Zoran Đereg.
Čestitamo našim učenicama, kao i njihovim mentorima, na postignutim rezultatima.
Pogledajte rezultate takmičenja na sledećoj Adresi.

Tekst: Ivana Vuković