Дан примирја у Првом светском рату

У нашој школи је обележен Дан примирја у Првом светском рату.
Ученици су, тим поводом, украсили школски пано својим радовима и фотографијама из периода Првог светског рата. У изради паноа истакли су се ученици осмих разреда. На часовима историје наставници историје: Стипић Мирослав и Стеван Ковачевић, су подсетили ученике на збивања у свету, али и код нас, на крају Великог рата. Осим тога ђаци су могли и погледати кратки документарни филм који говору о последњим данима рата.
Фотографије у прилогу говоре више од самих речи.

Текст: Мирослав Стипић

Дан хрватских књижница

2010. године Друштво хрватских књижевника прогласило је 11. новембар Даном хрватских библиотека с циљем боље видљивости и препознатљивости библиотека и библиотечких активности у јавности, упознавања с многоструком и важном мисијом и улогом библиотека у информисању, образовању и култури појединца и заједнице у целини, као и разградње стереотипних представа о библиотекама и библиотекарима.
Поводом овог дана наши ученици су - са наставницама: Јосипом Којић, Ибољом Витасовић и Мореном Рендулић, уредили пано на улазу у школу, и поред њега поставили Књигомат у коме можете пронаћи савремене наслове књига за децу.
Ученици 7.а разреда снимили су кратку представу Школска књижница, јер је управо то тема коју су обрађивали на часовима Хрватског језика и књижевности у оквиру предметног подручја медијска култура.
Шта су научили и како они виде библиотеке - Погледајте видео у наставку.

Светски дан науке у нашој школи

У уторак, 10. новембра, обележен је Светски дан науке.
Светски дан науке је датум који је предложен на Светској научној конференцији у Будимпешти 1999. године, са циљем да се скрене пажња на потребу за новом везом између науке и друштва, као и значај науке у свакодневном животу.
Поводом тога ученици наше школе са наставницом математике - Иваном Вуковић, и наставницом физике - Данијелом Раднић, урадили су експерименте, а неки од њих су били: „Лава лампа“, „Мешање светлости“, „Балон дух“, „Мерење силе помоћу динамометра“, „Мерење запремине помоћу мензуре“, „Мерење масе тела помоћу ваге“. Извођењем ових експеримената ученици су показали да је наука присутна у животу сваког од нас и онда када тога нисмо свесни. Погледајте галерију слика.

Превод: Морена Рендулић