Читањем до звијезда

Ученици наше школе су, 29. јануара, учествовали на школском такмичењу Читањем до звијезда.
Ученици 7.а разреда: Фабијан Дулић, Лука Вуковић и Мартин Вуковић пласирали су се на међушколско такмичење (остваривши по 26 од, могућих, 40 бодова), где ће представљати нашу школу. Да све прође како треба, бринуо је трочлани жири, кога су чиниле наставнице: Морена Рендулић, Слађана Кнежевић и Анита Копиловић.
Овогодишња тема такмичења су летњи празници, са службеним називом У свијету књиге, за коју су се ученици спремали читајући 4 књижевна дела: Јадранка Клепац, Мирис књиге; Роалд Дал: Матилда; Мореа Банићевић: Демон школске књижнице; Лиз Пихон, Том Гејтс: Свјетски дан књиге: Најбољи у повијести (досад).
Ишчекујући следећи ниво такмичења Читањем до звијезда ученици ће прелиставати књиге, подсећати се најважнијих детаља и присетити се онога што нису успели у досадашњему такмичењу.
Желимо им пуно среће и што боље резултате на такмичењу које следи.

Школска слава

Обележена је школска слава Свети Сава.
Ученици наше школе, заједно са својим наставницима и учитељима, су припремили пригодан програм, где је кроз низ рецитала приказан живот и значај овог светитеља.
Присутнима се обратила и директорица школе Станислава Стантић Прћић.
Свим ученицима и запосленима честитамо школску славу. Погледајте галерију слика.

Текст: Слађана Кнежевић

Планирање дана Светог Саве

Школска слава

Школска слава „Свети Сава“ ће ове године, због неповољних околности изазваних пандемијом, а у складу са препорукама и поштовањем епидемиолошких мера, бити обележена скромно - у духу празника и у присуству мањег броја деце и одраслих.
Свечаност ће бити уприличена у фискултурној сали школе у Доњем Таванкуту, а не (како је првобитно планирано) у школи у Горњем Таванкуту. Обележавању славе ће присуствовати ученици који учествују у програму, вероучитељ, директорица школе, психолог школе, представници Школских тимова и представници Ученичког парламента.
Програм обележавања школске славе почиње у 9:00 часова, 27. јануара 2021. године.

Посета представница Кола српских сестара нашој школи

Представнице Кола српских сестара, Љиљана Човић и Габријела Мачковић, посетиле су нашу школу 21. јануара. Повод посете је предстојећа школска слава „Свети Сава“, поводом које ова хуманитарна организација награђује ученике којима је потребна подршка. Овим поводом је награђена Маја Матић, ученица 5.а разреда. Гошће су укратко представиле рад своје организације и уручиле награду Маји и њеној баки. Директорица школе, Станислава Стантић Прћић, уручила је гошћама примерке школског часописа и наше традиционалне сувенире „Срца пријатељства". Захваљујемо се нашим гошћама на посети и радујемо се будућој сарадњи. Погледајте галерију слика.

Текст: Мирослав Рауш

Посета представница Кола српских сестара нашој школи

Представнице Кола српских сестара, Љиљана Човић и Габријела Мачковић, посетиле су нашу школу 21. јануара. Повод посете је предстојећа школска слава „Свети Сава“, поводом које ова хуманитарна организација награђује ученике којима је потребна подршка. Овим поводом је награђена Маја Матић, ученица 5.а разреда. Гошће су укратко представиле рад своје организације и уручиле награду Маји и њеној баки. Директорица школе, Станислава Стантић Прћић, уручила је гошћама примерке школског часописа и наше традиционалне сувенире „Срца пријатељства". Захваљујемо се нашим гошћама на посети и радујемо се будућој сарадњи. Погледајте галерију слика

Текст: Мирослав Рауш