HIPPO међународно такмичење из енглеског језика

Ученици наше школе учествују у HIPPO међународном такмичењу из енглеског језика већ четврту годину заредом. Прелиминарна рунда је одржана у нашој школи у петак, 24. априла. Учествовало је 13 ученика наше школе, који су били подељени у три категорије на основу узраста: Маријана Скендеровић, Немања Војнић Хајдук, Иван Хорват, Миљана Антал, Немања Моравчић (Hippo 1), Теолинда Главаш и Јонатан Сијанта (Hippo 2), Ана Давчик, Андреас Дамјаноски, Бојана Кнежевић, Анђела Стантић, Огњен Берберовић и Вељко Вуковић (Hippo 3). У полуфинале овог такмичења пласираће се 10 посто најбоље рангираних ученика у нашој земљи. Ментори такмичара су Светлана Прибичевић и Мирослав Рауш.
Хвала наставницима и учитељицама, Ибољи Вукобратовић, Биљани Војнић Хајдук и Бели Анишићу за помоћ при организацији такмичења у нашој школи.
Желимо нашим ученицима пуно среће! Погледајте галерију слика.

Превод: Мирослав Рауш

Писма подршке школи у Глини

Ученици наше школе, послали су писма подршке свим ученицима Основне школе из Глине, у Републици Хрватској, после земљотреса који је погодио њихов град и околину.

NURDOR оловке

Сви смо сведоци једне тешке године, која је за нама, а која је свима наметнула много изазова. Оно на шта нас је претходна година веома добро подсетила је да су нам солидарност и емпатија неопходни.
Ученици наше школе су заједно са Националним удружењем родитеља деце оболеле од рака - NURDOR, обележили Светски дан деце оболеле од рака, 15. фебруар. Својом донацијом од 100 динара постали су поносни власници чудесне оловке и поносни млади филантропи. Ученици су добили оловке са bookmarker-ом: „Засади живот, буди херој!“.
Оловком се може писати и она у себи садржи семе (нане, босиљка или лаванде). Спакована је у картонски омотач - bookmarker, на коме је упутство за садњу семена.
Поруке, које су том приликом послате су: „Пиши што више", „Читај што више", „Кад год можеш посади биљку" и „Увек помози другоме".

Текст: Драгана Мирановић