Дечија права – Дечија недеља

Иако су Дечја права саставни део сваког школског дана - четврта активност Дечије недеље у Горњем Таванкуту била је посвећена искључиво њима, посебно Члану. 12.: Право да своје мишљење слободно изразим.
На самом почетку је деци, преко презентације и илустрованих наставних листића, предствљена већина Дечјих права. Уследила је активност Све о себи. Ученици су се и кроз цртеж и вербално представљали, слободно износећи своје мишљење. Боље смо упознали једни друге и сазнали да неко највише воли да са мамом прави колаче, а неко да се игра, да учи, да коси траву, да црта, да са татом да игра фудбал... Погледајте галерију слика

Текст: Татјана нимчевић

Европска ноћ истраживача

У простору спортске дворане Техничке школе у Суботици, у петак - 24. септембра, од 16.00 до 22.00 сата је организовано обележавање међународне манифестације под називом Европска ноћ истраживача, која промовише науку кроз једноставне демонстрационе огледе из области физике, информатике, хемије и биологије, а које су изводили ученици и професори неколико основних и средњих школа из Суботице.
На поменуту манифестацију су ишли ученици осмих разреда: Стантић Анђела, Дамјаноски Андреас, Копиловић Нађа и Вујковић Буквин Дајана у пратњи наставника хемије.
Сви присутни ученици и наставници су веома задовољни овом врстом презентације и популаризације науке, и због свега виђеног већ сада планирамо и следеће године да присуствујемо овој манифестацији - као посетиоци и посматрачи, али ко зна, ако услови дозволе, размишљамо и о равноправном учествовању као једни од демонстратора неке научне области.
Истражуј кроз ноћ, у знању је моћ! Погледајте галерију слика.

Текст: Славко Бенчик

Међународни Дан мира

Обележили смо Међународни Дан мира украшавањем паноа и исписивањем порука мира.

Текст: Мирослав Стипић