Учешће ученика на међународном такмичењу „Дабар“

Дабар“ је међународно такмичење из информатичке и рачунарске писмености, које се већ дуги низ година организује и у Србији.
Школски ниво такмичења се одржава у школама online.
Погледајте галерију слика.

2022.

Ученици: Душан Урукало и Јосип Мамужић (5.а), Филип Рудић, Хана Лебовић, Николина Ђукић, Јован Пејић, Луција Вукманов Шимоков и Андреј Давчик (5.б), Ведран Тиквицки (6.а), Иван Хорват (6.б), Душан Иштванов и Немања Саулић (7.а) одлучили су да се ове године окушају у занимљивим логичким задацима и тако покажу своје познавање Информатике и рачунарства. Задаци су били занимљиви, али нимало лаки, те су се ученици прилично намучили.

2021.

Ученици наше школе-Немања Саулић (6.а), Душан Иштванов (6.а) и Ана Давчик и Андреас Дамјаноски (8.б), одлучили су да се ове године окушају у занимљивим логичким задацима и тако покажу своје познавање информатике и рачунарства.
Такмичење је отворено до краја недеље, те се резултатима и наградама или похвалама надамо следеће недеље.

Текст: Биљана Војнич Хајдук

Међународни дан толеранције

Иако је толеранција нешто што је присутно на сваком школском часу, данас су ученици првог, другог, трећег и четвртог разреда, у Горњем Таванкуту, обележили Дан толеранције на посебан начин.
Кроз разноврсне активности ученици су уочавали разлике и сличности међу људима и значење рећи толеранција. Имали су прилике да комуницирају само изразом лица и покретима тела, а затим су учествовали и у ликовној радионици. Погледајте галерију слика.

Текст: Татјана Нимчевић