9. сусрет „GO-CAR-GO“

Подели са пријатељима

Аутор пројекта Станко Костањевец са екипом из наше школе

Ученици осмих разреда: Мартина Балажевић, Дуња Мачковић, Миомир Скендеровић и Вања Тинтор и двоје ментора: Предраг Бедековић и Бранко Стантић учествовали су, 14. и 15. маја 2018. године, на 9. сусрету „GO-CAR-GO“ у Школском центру у Птују у Словенији.
Свему овоме можемо захвалити господину Станку Костањевецу, аутору и вођи пројекта и професору при Машинској школи у Птују, који нам је обезбедио шасију екстрамобила.
На овогодишњем сусрету учествовао је 25 основних школа (18 из Републике Словеније, 6 из Републике Хрватске и наша школа из Републике Србије) које су се такмичиле у слалому и велеслалому. Изглед, функционалност и друге карактеристике екстрамобила оцењивала посебна комисија састављена од професора Машинског центра из Птуја, а такође су и екипе ученика оцењивале три најбоља екстрамобила.

Школска екипа "GO-CAR-GO" са директорицом Станиславом Стантић Приић

Након такмичарског дела сви присутни су добили ручак, после чега је одржано свечано затварање и подела потврда и признања. Сви ученици добили су потврду за учествовање и награде. Екстрамобил наше школе - ФЛАМЕНКО, добио је признање за оригинално решење, као и за освојено треће место у категорији слалома и категорији велеслалома.
Ученици су били одушевљени догађајем и надамо се наставку започете међународне сарадње у области технике.

Оставите одговор