Хор и оркестар

Подели са пријатељима

Година 2018.


Тамбураши у Пољској

Од 25. августа до 03. септембра 2018. године, ученици наше школе, а уједно - таванкутски и љутовачки тамбураши, били су на турнеји у пољском месту Goleniów. У организацији Театра Брама, они су учествовали на завршници дела фестивала „Људски мозаик” европском пројекту под називом „Caravan next” - великом колаборативном пројекту театра заједнице, који спаја професионалне уметнике са грађанима у мрежу организација позоришта и културних институција широм Европе. У овој модерној уметности алтернативног типа, учесници из заједнице су коаутори и глумци на финалном продукту.
Предвођени представницом Центра за локалну демократију из Суботице, учеснике из Србије су чинили још и глумице ПОД театра из Београда и тамбураши из наше школе.


Тамбураши, које су за овај фестивал припремали наставници: Лука Будинчевић и Емина Тиквицки, имали су три наступа. Први је био у тандему са музичарима из Грчке, а у циљу представљана балканске културе. Учествовали су и као музичка подлога у плесном перформансу под називом „Love Now”` у реализацији ZID Theater-а из Амстердама и ZPiTZG Ina из Goleniowa. Последњег дана, након перформанса у поворци, наступали су на завршној свечаности са домаћом фолклорном тј. музичком групом традиционалног типа, као и другим уметницима фестивала.

Година 2017.


Хор и оркестар под управом Емине Тиквицки