Školski projekti

Podeli sa prijateljima

Školska 2019/20. godina


Naziv projekta: eTwinning

Kalendar na GLAGOLJICI za 2020. godinu

KALENDAR na GLAGOLJICI za 2020. godinu je projektna aktivnost na eTwinning projektu Glagoljamo, koju su zajednički sproveli učenici OŠ „Josipdol“ iz Josipdola, Republika Hrvatska, i učenici naše škole. Projekat su vodile mentorke: Morena Rendulić, Andreja Matijašić i Mirjana Grubišić.

Pogledaj Kalendar


Naziv projekta: Povratak u budućnost

Poseta učenika i nastavnika iz škole "Podmurvice"

Pogledaj program posete

U okviru projekta „Povratak u budućnost“ našu školu je posetilo desetoro učenika, nastavnici i direktorica Osnovne škole „Podmurvice“ iz Rijeke. Riječani će u Tavankutu boraviti od 26. do 29. septembra i za to vrieme će predstaviti svoju veštinu izrade tradicionalnih ukrasa za maske, mapirati tavankutske prirodne i kulturne znamenitosti, posetiti seosko gazdinstvo Tome Vojnića Mijatova, a razgledaće i Suboticu, Drage ćemo nam goste povesti i na Festival voća, a naučićemo ih i kako izrađivati ukrase od slame.
Verujemo da će Riječani iz Tavankuta poneti pregršt lepih utisaka, a mi se radujemo i uzvratnom susretu i nastavku druženja.

Upoznavanje, druženje i učenje (1. deo)
 

Druženje i učenje (2. deo)

Pogledajte zapis o poseti đaka iz „Podmurvice“ našoj školi

Školska 2018/19. godina


Naziv projekta: „Huliganizam stop, mi volimo sport!“

Učenici protiv nasilja

U okviru „Dečije nedelje“, u petak 04. oktobra, u našoj školi je održana manifestacija pod geslom „Huliganizam stop, mi volimo sport!“
Nakon učešća na akreditovanom seminaru za nastavnike: „Odrastanje bez alkohola, droge, kocke, sekti i nasilja“, u Tavankutu se okupilo 70 učenika u pratnji svojih nastavnika iz subotičkih osnovnih škola: „Sečenji Ištvan“, „Matko Vuković“, škola „Vladimir Nazor“ iz Đurđina i „Ivan Milutinović“ iz Male Bosne.
Goste su dočekali tavankutski učenici i nastavnici, a nakon kratkog upoznavanja i pokazivanja škole svi zajedno su učestvovali u radionicama na temu nasilja, sa akcentom na nasilje na sportskim manifestacijama. Shvativši i produbivši svoju svest o važnosti sportskog takmičenja i pravilnog odnosa prema zdravom životu, učenici su se, u duhu poznatog De Kubertenovog gesla: „Važno je učestvovati“, uputili na sportske terene gde su odmerili snage u fudbalu, košarci i odbojci na pesku.
Nakon sportskih igara druženje je nastavljeno u dvorištu tavankutske župne crkve gde je sve učesnike projekta dočekao i ručkom počastio župnik Franjo Ivanković, uz lakumiće naše kuvarice Anice Crnković.
Projekat je finansijski pomogao, i time ga omogućio, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.