Школски пројекти

Подели са пријатељима

Школска 2019/20. година


Назив пројекта: Повратак у будућност

Посета ученика и наставника из школе "Подмурвице"

Погледај програм посете

У оквиру пројекта „Повратак у будућност“ нашу школу је посетило десеторо ученика, наставници и директорица Основне школе „Подмурвице“ из Ријеке. Ријечани ће у Таванкуту боравити од 26. до 29. септембра и за то вриеме ће представити своју вештину израде традиционалних украса за маске, мапирати таванкутске природне и културне знаменитости, посетити сеоско газдинство Томе Војнића Мијатова, а разгледаће и Суботицу, Драге ћемо нам госте повести и на Фестивал воћа, а научићемо их и како израђивати украсе од сламе.
Верујемо да ће Ријечани из Таванкута понети прегршт лепих утисака, а ми се радујемо и узвратном сусрету и наставку дружења.

Упознавање, дружење и учење (1. део)

 

Дружење и учење (2. део)

 
Погледајте запис о посети ђака из „Подмурвице“ нашој школи

Школска 2018/19. година


Назив пројекта: „Хулиганизам стоп, ми волимо спорт!“

Ученици против насиља

У оквиру „Дечије недеље“, у петак 04. октобра, у нашој школи је одржана манифестација под геслом „Хулиганизам стоп, ми волимо спорт!“
Након учешћа на акредитованом семинару за наставнике: „Одрастање без алкохола, дроге, коцке, секти и насиља“, у Таванкуту се окупило 70 ученика у пратњи својих наставника из суботичких основних школа: „Сечењи Иштван“, „Матко Вуковић“, школа „Владимир Назор“ из Ђурђина и „Иван Милутиновић“ из Мале Босне.
Госте су дочекали таванкутски ученици и наставници, а након кратког упознавања и показивања школе сви заједно су учествовали у радионицама на тему насиља, са акцентом на насиље на спортским манифестацијама. Схвативши и продубивши своју свест о важности спортског такмичења и правилног односа према здравом животу, ученици су се, у духу познатог Де Кубертеновог гесла: „Важно је учествовати“, упутили на спортске терене где су одмерили снаге у фудбалу, кошарци и одбојци на песку.
Након спортских игара дружење је настављено у дворишту таванкутске жупне цркве где је све учеснике пројекта дочекао и ручком почастио жупник Фрањо Иванковић, уз лакумиће наше куварице Анице Црнковић.
Пројекат је финансијски помогао, и тиме га омогућио, Покрајински секретаријат за спорт и омладину.