Школски пројекти

Подели са пријатељима

Школска 2019/20. година


Назив пројекта: eTwinning

Календар на ГЛАГОЉИЦИ за 2020. годину

КАЛЕНДАР на ГЛАГОЉИЦИ за 2020. годину је пројектна активност на eTwinning пројекту Глагољамо, коју су заједнички спровели ученици ОШ „Јосипдол“ из Јосипдола, Република Хрватска, и ученици наше школе. Пројекат су водиле менторке: Морена Рендулић, Андреја Матијашић и Мирјана Грубишић.

Погледај Календар


Назив пројекта: Повратак у будућност

Посета ученика и наставника из школе "Подмурвице"

Погледај програм посете

У оквиру пројекта „Повратак у будућност“ нашу школу је посетило десеторо ученика, наставници и директорица Основне школе „Подмурвице“ из Ријеке. Ријечани ће у Таванкуту боравити од 26. до 29. септембра и за то вриеме ће представити своју вештину израде традиционалних украса за маске, мапирати таванкутске природне и културне знаменитости, посетити сеоско газдинство Томе Војнића Мијатова, а разгледаће и Суботицу, Драге ћемо нам госте повести и на Фестивал воћа, а научићемо их и како израђивати украсе од сламе.
Верујемо да ће Ријечани из Таванкута понети прегршт лепих утисака, а ми се радујемо и узвратном сусрету и наставку дружења.

Упознавање, дружење и учење (1. део)
 

Дружење и учење (2. део)

Погледајте запис о посети ђака из „Подмурвице“ нашој школи

Школска 2018/19. година


Назив пројекта: „Хулиганизам стоп, ми волимо спорт!“

Ученици против насиља

У оквиру „Дечије недеље“, у петак 04. октобра, у нашој школи је одржана манифестација под геслом „Хулиганизам стоп, ми волимо спорт!“
Након учешћа на акредитованом семинару за наставнике: „Одрастање без алкохола, дроге, коцке, секти и насиља“, у Таванкуту се окупило 70 ученика у пратњи својих наставника из суботичких основних школа: „Сечењи Иштван“, „Матко Вуковић“, школа „Владимир Назор“ из Ђурђина и „Иван Милутиновић“ из Мале Босне.
Госте су дочекали таванкутски ученици и наставници, а након кратког упознавања и показивања школе сви заједно су учествовали у радионицама на тему насиља, са акцентом на насиље на спортским манифестацијама. Схвативши и продубивши своју свест о важности спортског такмичења и правилног односа према здравом животу, ученици су се, у духу познатог Де Кубертеновог гесла: „Важно је учествовати“, упутили на спортске терене где су одмерили снаге у фудбалу, кошарци и одбојци на песку.
Након спортских игара дружење је настављено у дворишту таванкутске жупне цркве где је све учеснике пројекта дочекао и ручком почастио жупник Фрањо Иванковић, уз лакумиће наше куварице Анице Црнковић.
Пројекат је финансијски помогао, и тиме га омогућио, Покрајински секретаријат за спорт и омладину.