Školski projekti

Podeli sa prijateljima

Školska 2019/20. godina


Naziv projekta: Povratak u budućnost

Poseta učenika i nastavnika iz škole "Podmurvice"

Pogledaj program posete

U okviru projekta „Povratak u budućnost“ našu školu je posetilo desetoro učenika, nastavnici i direktorica Osnovne škole „Podmurvice“ iz Rijeke. Riječani će u Tavankutu boraviti od 26. do 29. septembra i za to vrieme će predstaviti svoju veštinu izrade tradicionalnih ukrasa za maske, mapirati tavankutske prirodne i kulturne znamenitosti, posetiti seosko gazdinstvo Tome Vojnića Mijatova, a razgledaće i Suboticu, Drage ćemo nam goste povesti i na Festival voća, a naučićemo ih i kako izrađivati ukrase od slame.
Verujemo da će Riječani iz Tavankuta poneti pregršt lepih utisaka, a mi se radujemo i uzvratnom susretu i nastavku druženja.

Upoznavanje, druženje i učenje (1. deo)

 

Druženje i učenje (2. deo)

 
Pogledajte zapis o poseti đaka iz „Podmurvice“ našoj školi

Školska 2018/19. godina


Naziv projekta: „Huliganizam stop, mi volimo sport!“

Učenici protiv nasilja

U okviru „Dečije nedelje“, u petak 04. oktobra, u našoj školi je održana manifestacija pod geslom „Huliganizam stop, mi volimo sport!“
Nakon učešća na akreditovanom seminaru za nastavnike: „Odrastanje bez alkohola, droge, kocke, sekti i nasilja“, u Tavankutu se okupilo 70 učenika u pratnji svojih nastavnika iz subotičkih osnovnih škola: „Sečenji Ištvan“, „Matko Vuković“, škola „Vladimir Nazor“ iz Đurđina i „Ivan Milutinović“ iz Male Bosne.
Goste su dočekali tavankutski učenici i nastavnici, a nakon kratkog upoznavanja i pokazivanja škole svi zajedno su učestvovali u radionicama na temu nasilja, sa akcentom na nasilje na sportskim manifestacijama. Shvativši i produbivši svoju svest o važnosti sportskog takmičenja i pravilnog odnosa prema zdravom životu, učenici su se, u duhu poznatog De Kubertenovog gesla: „Važno je učestvovati“, uputili na sportske terene gde su odmerili snage u fudbalu, košarci i odbojci na pesku.
Nakon sportskih igara druženje je nastavljeno u dvorištu tavankutske župne crkve gde je sve učesnike projekta dočekao i ručkom počastio župnik Franjo Ivanković, uz lakumiće naše kuvarice Anice Crnković.
Projekat je finansijski pomogao, i time ga omogućio, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.