Jubilarni 10. susret Go-Car-Go

Dana 14. i 15. svibnja 2019. godine, učenici sedmih razreda Valentina Stanišić, Dunja Serenče, Mihajla Štrban i Deni Čupak te dvoje mentora Predrag Bedeković i Branko Stantić sudjelovali na 10. susretu GO-CAR-GO u Školskom centru u Ptuju u Sloveniji.
Na ovogodišnjem jubilarnom susretu sudjelovalo je 32 tima (25 iz Republike Slovenije, 6 iz Republike Hrvatske i mi iz Republike Srbije). Zbog kiše koja je neprestano padala, cijeli događaj se odvijao u školskoj dvorani i prostorijama škole. Zbog toga su izmijenjene uobičajene natjecateljske discipline (slalom i veleslalom), te su se timovi natjecali u vremenu prelaska duljine od 10 metara i najvećoj ostvarenoj duljini kretanja vozila nakon puštanja sa rampe. Zbog težine našeg vozila izgledi za osvajanje nekog od prva tri mjesta bili su mali. Izgled, funkcionalnost… ekstramobila je ocjenjivala posebna komisija sastavljena od profesora Školskog centra iz Ptuja a također su i ekipe učenika ocjenjivale tri najbolja ekstramobila.
Nakon natjecateljskog dijela svi prisutni su dobili ručak posle čega je održano svečano zatvaranje i podjela potvrda i priznanja. Svi učenici dobili su potvrdu za sudjelovanje i nagrade. Ekstramobil naše škole - BOATMOBILE, dobio je priznanje za izvanredno rešenje pri izradi nadogradnje.