Internationaler Tag der Umarmungen

„Zagrljaj je prekrasan dar - jedna veličina odgovara svima“. Zagrljajem se može mnogo toga reći, te je današnji dan posvećen baš njemu - zagrljaju.
Predstavnici Učeničkog parlamenta naše škole: Ante Vuković, Jovana Antal, Anđela Suturović, Nikoleta Čupak, Dunja Pašić, Katarina Šegina, Melisa Gadžur, Katarina Vujić, Valentina Stanišić, Vanja Dubajić, Mihajla Štrban i Željana Tumbas Loketić su u pratnji nastavnica: Slađane Knežević i Danijele Radnić, u centru Subotice delili zagrljaje prolaznicima.
Đaci su zaustavljali prolaznike, govorili im o ovom Danu i pitali da li mogu da ih zagrle. Naši sugrađani su akciju učenika prihvatili sa oduševljenjem, pozdravili su ih i pohvalili.
Imali smo prilike da saznamo i koje sve vrste zagrljaja postoje: medveđi zagrljaj, zatim zagrljaj Clovo A, zagrljaj Želim te na neki način, zagrljaj s tapkanjem po leđima, jednoruki, bezprsni, obrazni, kućni, zagrljaj Pogodi ko je, čeoni, zagrljaj Oko srca, postranični, zagrljaj Vrh glave i još mnogo drugih vrsta zagrljaja.
Sve što je vezano za zagrljaj je važno - bilo da traje dugo ili kratko. Povećava se osećaj sigurnosti, poverenja, sreće i razumevanja. Oslobađa se oksitocin (hormon ljubavi i sreće) i reguliše kortizol (hormon stresa).
Međunarodni dan zagrljaja je 21. januar; Nemojte samo toga dana zagrliti nekoga, grlite se svakog dana. Siehe Fotos

Pogledajte video zapis o gostovanju direktorice naše škole na TV Subotica u emisiji Jutrenje povodom Dana zagrljaja.