Radfahrer in unserer Schule

U petak, 18. septembra, naša škola je ugostila članove Biciklističkog kluba „Spartak“ iz Subotice: Nikolinu Perčić, Marka Perčića, Mihajla Bolića, Marka Tikvickog; kao i Ivanu Vilim, predstavnicu „S team“, Biciklističkog kluba iz Sombora povodom obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti. Ovogodišnja tema je: Mobilnost bez zagađenja za sve. Za tu temu odabran je slogan: „Izaberi! Pokreni se!“
Dobrodošlicu gostima poželeo je župnik i nastavnik Franjo Ivanković, dok su nastavnici Miroslav Stipić i Čedomir Pađen upoznali učenike sa životom i delom Ivana Sarića i razvojem biciklizma u Subotici. Gosti su održali prezentaciju na temu biciklizma za učenike nižih i viših razreda.
Ivana Vilim je donela odličja koja je uz pomoć talenta, upornosti i zdravog načina života uspela da osvoji. Prvu medalju osvojila je na stazi u Kraljevu, a do sada je učestvovala na brojnim takmičenjima u Srbiji, državnim prvenstvima, balkanskim prvenstvima, evropskim prvenstvima i na „Evropskom festivalu mladih“ koji je organizovan po uzoru na „Olimpijske igre“, gde je osvojila pehare i medalje.
Članovi Bicikilističkog kluba „Spartak“, su takođe, ostvarili zapažene rezultate:
Nikolina Perčić je prošlogodišnja trostruka prvakinja, dok je ove godine osvojila 3. i 4. mesto na prvenstvu Srbije.
Mark Perčić je ove godine osvojio dva puta 2. mesto na prvenstvu Srbije, a ove godine je dvostruki prvak u Bugarskoj.
Mihajlo Bolić je postigao 2. mesto na ovogodišnjem prvenstvu Srbije.
Učenici su sa velikom pažnjom pratili svaki pokret i reči biciklista, i dobili odgovore na postavljena pitanja (Kako postati biciklista? Da li je biciklizam skup sport? Koja je cena profesionalnog bicikla? Vremensko trajanje jednog treninga…).
Predstavnici Učeničkog parlamenta su intervjuisali prvakinju Srbije, Ivanu Vilim.
Zahvaljujemo se gostima na održanoj promociji biciklizma i želimo im da nižu dalje uspehe i odlične rezultate. Sie sehen sich die Bildergalerie an.