Hippo English Language Olympiad


Тhree of our students: Ivan Horvat (3.d), Ana Davčik (6.b) and Dušan Bajić (8.b) are among the top 10% of participating students from our country and have qualified for the semifinal round of Hippo English Language Olympiad.
The semifinal and final round have been postponed until further notice.
We congratuate our students on the results achieved!

Text: Miroslav Rauš

Wealth of Diversity


Wealth of Diversity

We invite you to participate in the VIII International Art and Writing Contest „Wealth of Diversity", organized by our school, on the theme: No friendship is an accident.

The text of the 2020 Competition reads as follows:

„Matija Gubec“ Elementary School from Tavankut organizes an international award-winning art and writing contest „Wealth of Diversity“ for elementary school students, which aims to encourage children to discuss coexistence with others and to develop solidarity and networking with peers from different regions.
The theme of this year's contest:
NO FRIENDSHIP IS AN ACCIDENT
The contest is open until March 15, 2020, all the works received will be...

Read the full text of the VIII International Competition Wealth of Diversity.

Translation: Miroslav Rauš

Coronavirus

Recommendations schools to prevent the spread of infection corona virus

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je posebne preporuke direktorima osnovnih i srednjih škola zbog novonastale situacije u vezi sa korona virusom (Coronavirus, COVID-19):

- Potrebno je redovno održavanje školskog prostora, provetravanje učionica, čišćenje dvorišta i učionica i redovno pražnjenje korpi za otpatke, koristeći rukavice.
- Neophodno je pranje i dezinfikovanje podova, zidova, vrata i površina klupa, redovno snabdevanje tečnim sapunom toaleta, učionica i trpezarija.
- Učenike treba podsticati na pranje ruku, a učenicima i odraslima treba preporučiti da ne dodiruju oči, usta i nos neopranim rukama.
- Savetuje se da se ne razmenjuje hrana i ne koriste iste flašice za vodu, a da se upotrebljene papirne maramice i ubrusi redovno odlažu u korpe za otpatke.

» More...

- Sugeriše se planiranje časova odeljenskog starešine u svim razredima posvećenih održavanju lične higijene i neposrednog okruženja, ali i komunikaciji koja nije podložna panici i širenju neproverenih informacija.
- Preporučuje se roditeljima i učenicima da se odlože proslave i druženja.
- Preporučuje se i planiranje aktivnosti učenickog parlamenta koje će podsticati učenike na redovno održavanje lične higijene i održavanje školskog prostora.
- U okviru nastavnih i vannastavnih aktivnosti planiranje, u skladu sa predmetnom oblašću, vaspitno-zdravstvene teme, odnosno, upoznavanje sa putevima virusnih infekcija i informisanja.

» ...Less

Pročitajte kompletan tekst preporuke.

The information on the corona virus in Serbia can follow here.
You can follow the information about the world corona virus here or here.

District Mathematics Competition


U Osnovnoj školi „Kizur Ištvan” u Subotici održano je, u subotu 7. marta, Okružno takmičenje iz matematike.
Na takmičenju su učestvovali i učenici četvrtog, petog i šestog razreda naše škole. Takmičenje je počelo u 10:00 časova. Izrada zadataka je trajala 150 minuta i u tom je vremenu svaki učenik rešavao po pet zadataka.
Učenica, 5.b odeljenja, Petra Mačković osvojila je 3. mesto i učenica, 5.a odeljenja,Teolinda Glavaš je (takođe) osvojila 3. mesto. Mentori učenika su: Ivana Vuković i Zoran Đereg.
Čestitamo našim učenicama, kao i njihovim mentorima, na postignutim rezultatima.
See the competition results at the following Address.