Jubilarni 10. susret “Go-Car-Go”

Dana 14. i 15. svibnja 2019. godine, učenici sedmih razreda (Valentina Stanišić, Dunja Serenče, Mihajla Štrban i Deni Čupak) te dvoje mentora (Predrag Bedeković i Branko Stantić) sudjelovali su na 10. susretu GO-CAR-GO u Školskome centru u Ptuju u Sloveniji.
Na ovogodišnjemu jubilarnome susretu sudjelovale su 32 ekipe (25 iz Republike Slovenije, 6 iz Republike Hrvatske i mi iz Republike Srbije). Zbog kiše koja je neprestano padala, cijeli događaj odvijao se u školskoj dvorani i prostorijama škole. Zbog toga su izmijenjene uobičajene natjecateljske discipline (slalom i veleslalom) te su se ekipe natjecale u vremenu prelaska duljine od 10 metara i najvećoj ostvarenoj duljini kretanja vozila nakon puštanja s rampe. Zbog težine našega vozila izgledi za osvajanje nekog od prva tri mjesta bili su maleni. Izgled i funkcionalnost ekstramobila ocjenjivala je posebna komisija sastavljena od profesora Školskoga centra iz Ptuja, a također su i ekipe učenika ocjenjivale tri najbolja ekstramobila.
Nakon natjecateljskoga dijela svi prisutni dobili su ručak poslije čega je održano svečano zatvaranje i podjela potvrda i priznanja. Svi učenici dobili su potvrdu za sudjelovanje i nagrade. Ekstramobil naše škole - BOATMOBILE dobio je priznanje za izvanredno rješenje pri izradi nadogradnje.

Tekst: Branko Stantić
Lektura: Morena Rendulić