Dario i Festival filma na Paliću

Na Europskome filmskom festivalu, na Paliću, sudjelovat će i naš učenik Dario Vojnić Hajduk (odnedavno srednjoškolac), koji je suradnik na projektu „FILMY – Filmska umjetnost povezuje mlade ljude“.
Projekt FILMY zajednički realiziraju Otvoreni univerzitet iz Subotice i Centar za organizaciju događaja i medijskih aktivnosti iz Segedina u Mađarskoj.
U okviru Festivala 21. će srpnja biti prikazan film nastao, kao rezultat rada mladih ljudi iz Segedina i Subotice, u okviru ovoga projekta.

Prijevod: Morena Rendulić

Popravni ispiti u kolovozu

Pripremna nastava za polaganje popravnih ispita održavat će se od 19. do 23. kolovoza 2019. godine prema sljedećem rasporedu:
- Matematika od 8.00 sati i
- Engleski jezik od 9.30 sati.

U ponedjeljak 26. kolovoza 2019. godine održat će se pisani dio popravnoga ispita, i to prema sljedećem rasporedu:
- Matematika od 8.00 sati i
- Engleski jezik od 11.00 sati.

U utorak 27. kolovoza 2019. godine održat će se usmeni dio popravnoga ispita, i to prema sljedećem rasporedu:
- Engleski jezik od 8.00 sati i
- Matematika od 11.00 sati.

Članovi komisija popravnoga ispita:
- Engleski jezik:
Miroslav Rauš, Ljiljana Jurčak i Strahinja Kostić.
- Matematika:
Ivana Vuković, Slavko Benčik i Zoran Đereg.

Prijjevod: Morena Rendulić

„Gupčevi školarci“ – broj 14

Iz tiskanja je izašao 14. broj školskoga časopisa Gupčevi školarci - za lipanj 2019. godine. Kupovinom časopisa pomažete tiskanje sljedećega broja ove školske publikacije, u čijoj izradi i uređivanju zajedno sudjeluju učenici i nastavnici naše škole.

Prijevod: Morena Rendulić

Gradska kuća – svečana dodjela pohvalnica


U Velikoj vijećnici Gradske kuće prošloga su tjedna dodijeljene pohvalnice učenicima osnovnih i srednjih škola iz Subotice koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima.
Rahela Šteković i Melisa Gadžur predstavljale su našu školu. Rahela je pohvaljena i nagrađena za osvojeno prvo mjesto na Državnom natjecanju iz Srpskoga jezika kao nematerinskoga, a Melisa za osvojeno drugo mjesto na Državnome natjecanju iz Hrvatskoga jezika. S njima su bile i mentorice Sandra Ilić Kostić i Morena Rendulić.
Pohvalnice su nagrađenima podijelile Nataša Aleksić i Marta Fehervari.

Prijevod: Morena Rendulić

Premijera filma „Salaš“

U prostorijama Etno salaša Balažević u Tavankutu održana je premijera kratkoga igranog filma Salaš, učenika osmoga razreda i autora filma Daria Vojnića Hajduka. Učenici škole samostalno su napravili sve segmente filma.
Film ima elemenata trilera i horora, a govori o čudnim zbivanjima na salašu.
Premijeri filma prisustvovali su učenici, nastavnici, roditelji i mještani, a posebno im se obratio gospodin Zoltan Šifliš, nekadašnji nastavnik ove škole i osnivač spomenutih sekcija.
Tradicija fotografije i filma u školi je duga. Jedna od uspješnijih školskih sekcija je fotografsko - filmska sekcija. Treba napomenuti da je iz naše škole potekao nagrađivani redatelj dječjih, igranih i dokumentarnih filmova, Branko Ištvančić.
Školica filma, treća po redu, počinje sa radom krajem ovog mjeseca. Svi zainteresirani su dobrodošli. Vidi galeriju slika

Prijevod: Morena Rendulić