British Council, m:Bit i mi

Na svečanosti održanoj 28. siječnja u Beogradu, British Council donirao je 17.500 micro:bit računala predstavnicima škola u Srbiji koje sudjeluju u obrazovnome programu „Škole za 21. vek“, a koji financira Vlada Velike Britanije.
Bili su prisutni ravnatelji 480 osnovnih škola iz Srbije koje su dobile micro:bit računala, a koje će učenici koristiti za programiranje. micro:bit računala dobile su osnovne škole s područja grada Beograda, Novoga Sada i gradova Zapadne Srbije. Događaju su prisustvovali: Ana Brnabić – predsjednica Vlade Republike Srbije, Mladen Šarčević – ministar prosvjete, znanosti i tehnološkoga razvoja, Sian MacLeod – britanska ambasadorica u Srbiji i Clare Sears – ravnateljica British Council-a u Srbiji.

» Više...

Tijekom svečanosti, bila je organizirana i izložba micro:bit projekata. Na izložbi su predstavljeni najuspješniji i najkreativniji projekti koje su učenici osnovnih škola ostvarili uz pomoć micro:bit -a tijekom dosadašnjega programa. Među desetak prikazanih projekata, našao se i projekt naše škole. Projekt Klon Gupčeve lipe – fenološka meteorološka mjerenja kojim su, Ognjen Berberović i Stefan Saulić, učenici 7. c odjela pobijedili na natjecanju iz programiranja održanome u Zrenjaninu 29. studenoga prošle godine. Predsjednica Vlade Republike Srbije, ministar prosvjete kao i mnogobrojni gosti posjetili su izložbu i razgovarali s učenicima koji su im predstavili svoje radove.
Održana je i panel diskusija na kojoj su sudjelovali predstavnici škola i ministarstva, gdje su prisutni imali priliku razgovarati o primijeni novih tehnologija u obrazovnome sustavu Srbije i čuti iskustva Dalibora Todorovića, nastavnika informatike, nagrađenoga za najbolje održani sat korištenjem micro:bit računala.

» ...Manje

Pogledajte galeriju slika

Prijevod: Morena Rendulić

Odgovori