Školski projekti

Podijeli sa prijateljima

Школска 2019./2020. година


Naziv projekta: Povratak u budućnost

Posjet učenika i nastavnika iz škole "Podmurvice"

Pogledaj program posjeta

U okviru projekta „Povratak u budućnost“ našu su školu posjetilo desetoro učenika, nastavnici i ravnateljica Osnovne škole „Podmurvice“ iz Rijeke. Riječani će u Tavankutu boraviti od 26. do 29. rujna i za to vrijeme predstaviti svoju vještinu izrade tradicijskih ukrasa za maske, mapirati tavankutske prirodne i kulturne znamenitosti, posjetiti seosko gazdinstvo Tome Vojnića Mijatova, a razgledat će i Suboticu, Drage ćemo goste povesti i na Festival voća, a naučit ćemo ih i kako izrađivati ukrase od slame.
Vjerujemo da će Riječani iz Tavankuta ponijeti pregršt lijepih dojmova, a mi se radujemo i uzvratnome susretu i nastavku druženja.

Tekst: Sanjin Ivašić

Upoznavanje, druženje i učenje (1. dio)
 

Druženje i učenje (2. dio)

 
Pogledajte zapis o posjetu đaka iz „Podmurvice“ našoj školi

Школска 2018./2019. година


„Huliganizam stop, mi volimo sport!“

Učenici protiv nasilja

U okviru dječjega tjedna, u  petak 4. listopada, u našoj je školi održana manifestacija pod geslom „Huliganizam stop, mi volimo sport!“ Nakon sudjelovanja na akreditiranome seminaru za nastavnike: „Odrastanje bez alkohola, droge, kocke, sekti i nasilja“ u Tavankutu se okupilo 70 učenika u pratnji svojih nastavnika iz subotičkih osnovnih škola: „Sečenji Ištvan“ i „Matko Vuković“, te škola: „Vladimir Nazor“ iz Đurđina i „Ivan Milutinović“ iz Male Bosne.
Goste su dočekali tavankutski učenici i nastavnici, a nakon kratkoga upoznavanja i pokazivanja škole svi su zajedno prisustvovali za tu prigodu osmišljenim radionicama. Podijeljeni u pet mješovitih grupa (u svakoj je grupi bilo učenika iz svake škole) učenici su se kroz ugodno druženje upoznali s problemom nasilja s posebnim naglaskom na nasilje u sportu. Shvativši i produbivši svoje shvaćanje važnosti sportskoga natjecanja i pravilnoga odnosa prema zdravom životu, učenici su se u duhu poznate De Coubertinove krilatice: „Važno je sudjelovati“, uputili na sportska borilišta gdje su odmjerili snage u nogometu, košarci i odbojci na pijesku.
Nakon sportskih igara druženje je nastavljeno u dvorištu tavankutske župne crkve gdje je sve sudionike projekta dočekao i ručkom počastio župnik Franjo Ivanković uz lakumiće tete kuharice, Anice Crnković.
Projekt je financijski pomogao, i time ga omogućio, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.