Kerékpárverseny

Rajt

U subotu, 22. septembra, u Tavankutu je održana međunarodna biciklistička trka u organizaciji biciklističkog kluba „Spartak“ iz Subotice. U takmičenje su se uključili i učenici naše škole, koji su postigli sledeće rezultate:

u kategoriji učenika 1. i 2. razreda
1. Manuel Skenderović,
2. Luka Čović,
3. Kosta Stipić;

u kategoriji učenika 3. i 4. razreda:
1. Aleksa Čota;

u kategoriji učenika 5 i 6. razreda:
1. Dorijan Orčić,
2. Vedran Mačković,
3. Ante Balažević;

u kategoriji učenika 7. i 8. razreda:
1. Marko Štetaković;

u kategoriji učenica 7. i 8. razreda:
1. Petra Benčik,
2. Elena Sekulić.

Nakon takmičenja učenika osnovne škole održano je takmičenje biciklista koje se bodovalo za Kup Srbije. Ugodno subotnje prepodne oduševilo je sve tavankutski goste koji su, zahvalivši se domaćinima na gostoprimstvu, obećali i nastavak saradnje sa tavankutskom osnovnom školom.

Társadalmilag hasznos munka

Törvénybe lépett az Oktatási Minisztérium új szabályzata a társadalmilag hasznos munka alkalmazását illetően az általános és középiskolákban.
Azok a tanulók, akik alkoholt, kábitószert hoznak az iskolába, akik bántalmazzák tanulótársaikat, akik rongálják az iskola bútorzatát és eszköztárát, akik önkéntesen beirnak osztályzatot a naplóba, azok a magaviseleti eljárással egyidejűleg részt kell hogy vegyenek a társadalmi munkában is.

Horvát zenei társaság hangversenye

Királynők és a pásztorok

2018. szeptember 7-én a szabadkai Városháza dísztermében meg lett tartva a horvát zenei társaság hangversenye. A rendezvény védnöke Szabadka Város és a HGU „Festivala bunjevačkih pisama“ volt. A hangversenyt az iskola kórusa nyitotta meg „Kraljičke“ dalokat énekelve. A királynők leányok voltak népviseletben , akik a pásztorokkal sétáltak a faluban és énekeltek a „Tijelova” alkalmából. Katarina Mamužić második osztályos tanuló fellépett a „Đuvegije di ste da ste”című dallal. Nikola Vujić, nyolcadik osztályos tanuló pedig fellépett a horvát zenei társulattal. A nézők és a résztvevők is elégedettek voltak a hangversennyel.

Festőműhely

Festők a műhelymunkán


Akadémiai festők: Robert Samardžić, Martina Gracia és Izabela Hren    Horvátországból, szeptember 1-jén tartották meg a mi iskolánkban a festészeti műhelymunkát Zágráb megye támogatásával, melyen tevékenyen 26 tanuló vett részt. Kétféle műhelymuka lett megtartva: festés vászonra és a tenger megfestése. A műhelyekben lévő összes tevékenység sikeresen meg lett valósítva és minden tanuló meg volt elégedve a saját munkájával úgy, mint a műhelymunkákkal is (Tekintsd meg a képgalériát).