Könyvvásár

Ученици виших разреда наше школе посетили су, у понедељак 22. октобра 2018. године, Сајам књига у Београду заједно са наставницама: Данијелом Раднић и Сандром Илић Костић.
Ђаци су били у прилици да купе жељене књиге по промотивним ценама и да уживају у шароликости издавачких штандова.
Након тога су посетили Тржни центар Ушће где су имали прилику да ручају и да се разоноде. Пре одласка у позориште, прошетали смо се Кнез Михајловом улицом и осетили њене вечерње чари и претпразнички дух.
Овај диван дан крунисан је маестралном комедијом Љубавно писмо коју су извели великани нашег глумишта: Горица Поповић, Миодраг Крстовић, Татјана Бошковић, Бранислав Зеремски, Дубравка Мијатовић и други.
Иако је пут био напоран, лепи утисци и осмеси на лицима су оно што се дуго памти.

Nyakkendő napja

Дан кравате

Iskolánkban illendő módon megemlékeztünk október 18.-án, amikor is a „Nyakkendő napját” ünnepelik.
A nyakkendő azok a ruházati cikkek közé tartozik, amelyet a férfiak viselnek, habár egyre több nő is szivesen viseli . A nyakkendő egyes források szerint a  „Croate” (Horvat) szóból ered, mivel először a horvát katonák viselték a 17. században (kb.1635.) a harmincéves háború ideje alatt.
A „Nyakkendő napját” 2003. óta ünneplik.
Lásd a képgallériát

Arany Hárfa

„Arany Hárfa“ 2018.

Október 13.-án, szombaton, Csantavéren megrendezésre került az „ Arany Hárfa” néven szereplő zenei manifesztáció a szabadkai püspökség szervezésében. –ez az esemény kisebb kerületi kórusok találkozását támogatja és 1987. óta működik.
Utunkon Csantavér felé meglátogattuk az Ó- zsedniki templomot.
Megérkezésünkor részt vettünk a misén, majd a mi iskolánk kórusának fellépése következett, amelynek tagjai egyben a Tavankúti templom  kórusának tagjai is. Iskolánk kórusa a „ Jőjj, jőjj el hozzánk Urunk” cimű dalt énekelte el.
Aki a tanulókat előkészitette és vezette, az Luka Budinčević, zenetanár és Franjo Ivanković plébános volt.
Iskolánkon kivül ezen a manifesztáción több tanuló is részt vett, más iskolákból is.
Fellépésünket közös fényképpel örökitettük meg.

Melisa Gadžur, 7.а

A rendőrség előadása a hatodik osztályosoknak

A Szabadkai Rendőrség szervezésében a hatodik osztályos tanulók előadást hallgattak, amelynek a cime „A rendőrség a lakosság  szolgálatában“ volt. A tanulók megismerkedhettek a rendőrhivatás alapjaival, valamint azzal is, hogy hogyan segitheti a lakosság a rendőrség munkáját a nyugalom és a rend megőrzésében.
A tanulók különös figyelemmel kisérték a rendőrség fegyvertárának valamint a rendőrautók bemutatását. Az előadást kérdésekkel és válaszokkal fejezték be. Az előadások folytatását a következő hónapokban tervezik.