Fényképészeti pályázat „Az én lakóhelyemen”

A szabadkai „Ivan Goran Kovačić” szervezésében megrendezésre került a harmadik fényképészeti pályázat, ahol a mi iskolánk felsős tanulói is részt vettek. A pályázaton sokan részét vettek, igy a siker nem hiányozhatott.
Anja Jurić, 6b osztályos tanulónk első helyezést ért el a pályázaton.
Az ünnepélyes dijátadó november 20-án volt a szervezők iskolájában. Köszönjük a résztvevő tanulóknak, Anjanak pedig gratulálunk.
Lásd a képgallériát

Fordítás: Ibolja Vitasović

Műsor a nagymamáknak és nagyapáknak

A Felső Tavankút kisiskolásai és óvodásai október 29. –én Felső Tavankúton iskolánk kihelyezett tagozatán műsort rendeztek a nagymamák és nagyapák részére.
A műsort követően különböző játékok voltak, amelyekben a nagyszülők versenyezhettek az unokáik ellen. Minden résztvevő , a szponzoroknak köszönhetően, egy kis édességet kapott dijként.
A műsor rendezői Tatjana Nimčević, Zorica Tanović, Ana Kopunović Legetin, Strahinja Kostić , Jelica Dulić voltak.

Lásd a képgallériát és lásd a videót

Fordítás: Ibolja Vitasović

Levelező matamatikai olimpia – 2. Kör

Tanulóink: Ana Davčik. 6.b osztály és Petra Mačković 5.b osztály részt vettek a tizennegyedik levelezői olimpia 2. körén, amelyet az „Arhimedesz” Matematikai Egyesület, Beográdból szervezett.
Mindkét tanulónk kitűnő eredményt ért el, Ana Davčik 82 pontot, mig Petra Mačković 81 pontot szerzett. Ana is és Petra is Dicséretet kapott az Egyesülettől.
A tanulók mentora Ivana Vuković volt.
Gratulálunk.
A 2. kör eredményeit megnézhetitek az Arhimédesz cimén.

Fordítás: Ibolja Vitasović

Emlékeztető – archívum

Podsjetnik

- U ponedjeljak 11. studenoga neradni je dan.
- U utorak, 12. studenoga, nastava se izvodi po rasporedu sati za ponedjeljak.

U Srbiji se, od 2012. godine, 11. studenoga obilježava kao
Dan primirja u Prvome svjetskom ratu.
Na taj dan, u 11:00 sati u specijalnome vagonu maršala Ferdinanda Focha u Kompjenjskoj šumi u Francuskoj, sile Antante i Njemačka okončale su Veliki rat potpisivanjem primirja. Nakon toga pregovori o uvjetima mira nastavljeni su i Versailleskim mirom, 28. lipnja 1919. godine, Prvi svjetski rat i službeno je okončan.

XVIII Tartományi horvát nyelvű szavalóverseny

2019. november 9. –én pénteken Szabadkána a Városi könyvtárban megrendezésre került a XVIII Tartományi horvát nyelvű szavalóverseny.
Iskolánkat a fiatalabb kategóriában Nikolina Jurić 3. a osztályos tanuló képviselte, A haza cimű verssel, melynek költője Ratko Zvrk.
A középkategóriát iskolánkból Melisa Gadžur képviselte Dobrica Cesarić: „A meghülyült madár“ cimű verssel. A tanulók mentorai Antun Lučić és Morena Rendulić voltak.
Gratulálunk tanulóinknak és a tanároknak és türelmetlenül várjuk a következő találkozást. Meliszának pedig szivből gratulálunk a nyereményére, ami Eszékbe való utazás lesz.
Nem tudtuk nem észrevenni iskolánk volt tanulóját, aki szintén szép eredményt ért el és mi is nagyon büszkék vagyunk rá. Mennyire élveztük ezt a találkozást bizonyitják a fényképek is.

Fordítás: Ibolja Vitasović

Kerületi atlétikai bajnokság

A kerületi atlétikai bajnokságot október 17-én, csütörtökön, Szabadka város stadionján rendezték, közel 400 versenyző részvételével. Tanulóink, Aleksa Stanković (6.b), Nadja Kopilović (6.b) és Elena Sekulić (8.c) korosztályukban elnyerték az első helyet a dobásban. Az egyes versenyágak nyertesei megszerezték a jogot a regionális atlétikai bajnokságon való részvételre.
A regionális atlétikai bajnokság helyét és időpontját még nem határozták meg, de a 2019/2020-as tanév második félévében kerül megrendezésre.
Gratulálunk tanulóinknak és sok sikert kivánunk a következő versenyre!

Fordítás: Ibolja Vitasović

Jutalomutazás Bécsbe

Iskolánk tanulója, Ana Davčik (6.b) megnyerte az első helyet a Willkommen 7. Nemzetközi Nyelvi Versenyén és ezzel elnyerte a kirándulást Bécsbe Anna és angol nyelvtanára, Miroslav Rauš, a verseny közös szervezője és más díjnyertes hallgatók és oktatók,november 2. és november 3-án látogatást tettek Bécsbe. A kellemes hétvégét még szebbé tették a látogatások: a Schönbrunn Palotába, A természettudományi múzeumba é s Praterba.
Gratulálunk Annának és további sok sikert kivánunk az elkövetkezendő versenyeken!
Lásd a képgallériát

Fordítás: Ibolja Vitasović