HIPPO nemzetközi angol nyelvű verseny

Iskolánk tanulói immár negyedik éve vesznek részt a HIPPO nemzetközi angol nyelvű versenyen. Az előzetes fordulót iskolánkban tartották 2021. április 24-én, pénteken. Iskolánkból 13 tanuló vett részt, akik életkoruk alapján három kategóriába soroltak - Marijana Skenderović, Hajduk Nemanja Vojnić, Ivan Horvat, Antal Miljana, Nemanja Moravčić (Hippo 1), Teolinda Glavaš és Jonatan Sijanta (Hippo 2), Ana Davčik, Andreas Damjanoski, Bojana Knežević, Andjela Stantic, Ognjen Berberović és Veljko Vuković (Hippo 3). Hazánk legjobb helyezettjeinek 10 százaléka kerül e verseny elődöntőjébe. A tanulók mentorai Svetlana Pribičević és Miroslav Rauš voltak.
Köszönet a tanároknak: Ibolja Vukobratović, Biljana Vojnić Hajduk és Bela Anišić a segítségükért a verseny megszervezésében iskolánkban.
Sok sikert kívánunk tanulóinknak! Lásd a képgalériát.

Fordítás: Ibolja Vitasović

NURDOR ceruzák

Mindannyian egy nehéz év tanúi vagyunk, amely mögöttünk van, és amely sok kihívást állított mindenkinek. Amire az előző év nagyon emlékeztetett bennünket, az az, hogy szolidaritásra és empátiára van szükségünk.
Iskolánk tanulói a rákos gyermekek szüleinek országos szövetségével - a NURDOR-val közösen ünnepelték a rákos gyermekek világnapját, február 15-ét. 100 dináros adományukkal büszke tulajdonosokká váltak egy csodálatos ceruzának és büszke fiatal filantrópok lettek. A diákok ceruzát kaptak egy könyvjelzővel: „Ültess növényt, légy hős!".
A ceruzával írható és tartalmaz magokat (menta, bazsalikom vagy levendula). Kartondobozba - könyvjelzőbe van csomagolva, amelyen a magok ültetésére vonatkozó utasítások találhatók.
Az ebből az alkalomból elküldött üzenetek a következők voltak: „Írj minél többet", „Olvass minél többet", „Amikor csak tudsz ültess növényt " és "Mindig segíts másoknak".

Fordítás: Ibolja Vitasović