Iskolai projektek

Podeli sa prijateljima

2019/20 tanév. év


„Vissza a jövőbe” elnevezésű projektum

Látogatása diák és tanár „Podmurvice”

Nézze meg a látogatási programot

A „Vissza a jövőbe projekt” részeként tíz diák, tanár és a rijékai „Podmurvice” Általános Iskola igazgatója meglátogatta iskolánkat. A rijékai vendégek szeptember 26–29-én lesznek Tavankuton, eközben bemutatják a hagyományos maszk dekorációk készítésének képességét, feltérképezik a Tavankut természeti és kulturális helyszíneit és látnivalóit, ellátogatnak Tom Vojnic Mijatov tanyájába, és meglátogatják továbbá Szabadkát.
Reméljük, vendégeink Tavankutról kellemes benyomással távoznak, és várjuk, hogy ismét találkozzunk és folytassuk barátkozásunkat.

Fordítás: Ibolja Vitasović

Társkereső, társasági élet és tanulás (1. rész)
 

Társasági élet és tanulás (2. rész)

 
Tekintse meg a "Podmurvica"-i diák iskolába látogatásának feljegyzését

2018/19 tanév. év


A projekt neve: „Nemet mondunk a huliganizmusnak, mi a sportot választjuk!“

Tanulók az erőszak ellen

A „Gyermekhét“ keretein belül, pénteken október 4.-én iskolánk rendezvényt szervezett a „Nemet mondunk a huliganizmusnak, mi a sportot választjuk!“ elnevezéssel.

A rendezvény előtt a tanárok  akreditált szemináriumon vettek részt, amelynek a cime „Nőjjünk fel alkohol, kábitószer, szekták és erőszak nélkül”, a rendezvényen 70 tanuló vett részt, tanáraik kiséretében a következő általános iskolákból: „Széczényi István” Á. I., „Matko Vuković” Á.I. „Vladimir Nazor“ Á.I. Đurđin, „Ivan Milutinović“ Á.I. Kis Bosznia.
A vendégeket iskolánk tanárai fogadták. Rövid ismerkedés után és az iskola bemutatása után közös műhelyekben vettek részt, melyeknek a témája az erőszak volt, külön kiemelve a sportrendezvényeken történő erőszakos viselkedést. Elmélyülve a sporthoz való hozzáállás, valamint az egészséges életvitel fontosságába, De Kuberten motóját követve, „ Fontos a részvétel“ a vendégeket a sportpályákra vezettük, ahol foci, kosárlabda és röplabda mérkőzéseken mérhették össze erejüket.
A sportjátékok után a gyerekeket és tanáraikat  Franjo Ivanković plébános látta vendégül a tavankúti templom udvarában, ahol ebédet kaptak és az iskola szakácsnőjének Anica Crnković finom fonott kalácsát is megkóstolhatták.
A projekt anyagilag segített és ezáltal lehetővé tette a Sport és Ifjúság Tartományi Titkárságát.