Iskolai projektek

Školska 2018/19. godina


„Nemet mondunk a huliganizmusnak, mi a sportot választjuk!“

Tanulók az erőszak ellen

A „Gyermekhét“ keretein belül, pénteken október 4.-én iskolánk rendezvényt szervezett a „Nemet mondunk a huliganizmusnak, mi a sportot választjuk!“ elnevezéssel.

A rendezvény előtt a tanárok  akreditált szemináriumon vettek részt, amelynek a cime „Nőjjünk fel alkohol, kábitószer, szekták és erőszak nélkül”, a rendezvényen 70 tanuló vett részt, tanáraik kiséretében a következő általános iskolákból: „Széczényi István” Á. I., „Matko Vuković” Á.I. „Vladimir Nazor“ Á.I. Đurđin, „Ivan Milutinović“ Á.I. Kis Bosznia.
A vendégeket iskolánk tanárai fogadták. Rövid ismerkedés után és az iskola bemutatása után közös műhelyekben vettek részt, melyeknek a témája az erőszak volt, külön kiemelve a sportrendezvényeken történő erőszakos viselkedést. Elmélyülve a sporthoz való hozzáállás, valamint az egészséges életvitel fontosságába, De Kuberten motóját követve, „ Fontos a részvétel“ a vendégeket a sportpályákra vezettük, ahol foci, kosárlabda és röplabda mérkőzéseken mérhették össze erejüket.
A sportjátékok után a gyerekeket és tanáraikat  Franjo Ivanković plébános látta vendégül a tavankúti templom udvarában, ahol ebédet kaptak és az iskola szakácsnőjének Anica Crnković finom fonott kalácsát is megkóstolhatták.
A projekt anyagilag segített és ezáltal lehetővé tette a Sport és Ifjúság Tartományi Titkárságát.