Школа за 21. век

Трећа фаза такмичења у програмирању, у оквиру програма Школе за 21. век, одржана је у петак 29. новембра у Start-it центру у Зрењанину. На такмичењу је своје пројекте приказало и бранило 20 школа. Нашу школу су представљали ученици 7.ц одељења: Огњен Берберовић и Стефан Саулић са пројектом Клон гупчеве липе - метеоролошка и фенолошка мерења. Њихов ментор је Бранко Стантић, наставник Технике и технологије.
Отварању такмчења присуствовали су: њена ексленција Sian MacLeod, амбасадорка Велике Британије у Републици Србији, Милан Пашић, помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитање, Clare Sears, директорица за Србију и Западни Балкан при Британском Савету и Оливера Тодоровић, помоћник директора Завода за унапређивање образовања и васпитања.
Након отварања ученици су пред трочланим стручним жиријем имали пет минута за презентацију и демострирацју свог пројеката и пет минута да одговоре на питања чланова жирија.
После заседања, жири је прогласио победнике. Наша школа је освојила прво место, и заједно са другопласираном школом, ће имати прилику учествовања и представљања свог пројекта на енглеском језику на Регионалном такмичењу у програмирању које ће се одржати у Тирани у Републици Албанији, априла 2020. године. Тим који победи на Регионалном такмичењу у програмирању ће учествовати на Bett Show-у, у Лондону у Великој Британији.
За освојено прво место ученици, мантор и школа добили су дипломе и награде. Најзначајнија награда је за школу, а то су додаци - справице које се користе заједно са micro:bit уређајима у вредности од 500 британских фунти.

Текст: Бранко Стантић

Оставите одговор