Correctional exams

Popravni ispiti za učenike viših razreda, koji imaju slabe ocene iz sledećih predmeta: Biologija, Engleski jezik, Matematika, Srpski jezik i književnost i Fizika, će biti organizovani na sledeći način:
- Pripremna nastava će se održavati od 21. (sreda) do 27. avgusta (utorak).
- Pismeni deo ispita će se obaviti 28. avgusta (sreda), a usmeni do ispita će se obaviti 29. avgusta (četvrtak). O tačnom vremenu održavanja ispita, iz pojedinih predmeta, ćete biti obavešteni naknadno.

Film workshop

Iako su za učenike školski praznici počeli pre nedelju dana, prethodni dani su bili veoma dinamični, jer je u prostorijama naše škole organizovana filmska radionica pod nazivom „Kad se male ruke slože”.
Prvog dana reditelji i mentori - Branko Ištvančić i Zoltan Šifliš, podučavali su učesnike radionice osnovama filmskog izraza i uveli ih u neverovatan svet filma. Naučili smo šta je to: kadar, filmski plan, ugao snimanja... Potom smo zajednički osmislili scenario, odredili stručnjake za ton, snimatelje, organizatora snimanja i kao pravi reditelji preuzeli kameru, i uz savete naših mentora, snimili kratki film. U montaži smo odabrali najzanimljivije scene i naučili kako ih složiti, obraditi i objediniti.
Dobro smo se zabavili posmatrajući svet filmskom kamerom, a kratki film, koji smo nazvali „Čari naše škole”, moći ćete uskoro i pogledati. You look at the picture gallery.