Гости из Загреба у нашој школи

У понедељак 07. октобра је нашу школу посетила делегација из Загреба предвођена председником Градске скупштине Града Загреба Драгом Пргометом.
Била је то прилика за разговор о перспективама и могућностима будућих видова сарадње о којима се разговарало, на за ту прилику организованом округлом столу, у коме су учествовали: Станислава Стантић Прћић, директорица школе - као домаћин сусрета, Драго Пргомет - председником Градске скупштине Града Загреба, Тивадар Бунфорд - председник Скупштине Града Суботице, Ђула Ладоцки - секретар Скупштине Града Суботице, Велимир Плеша - генерални конзул Републике Хрватске у Републици Србији, Лазар Цвијин - председник Извршног одбора ХНВ-а, Јасмина Стевановић - руководилац Одељења за друштвене делатности Града Суботице, Љиљана Дулић - директорица Основне школе „Владимир Назор“ из Ђурђина, Мирјана Стевановић - директорица Основне школе „Матко Вуковић“ из Суботице и Иван Стипић - директор Основне школе „Иван Милутиновић“ из Суботице. Прве могућности сарадње с таванкутском и суботичким школама у пројекту „Међународна школа техничких вештина“ представили су Јосип Троха, као главни координатор пројекта, Иван Јурић, потпредседник Хрватске заједнице техничке културе и Томислав Стипановић, председник International Plastic Modelers' Asocciation Croatia.
У наставку протокола учесници су разгледали школу, а с посебним занимањем обишли су кабинет Техничке културе који је, захваљујући донацијама Министарства науке и образовања Републике Хрватске, опремљен савременим машинама и алатима, као што су: Unimat basic, вишенаменски алат за обраду дрвета, mBot роботи, micro:bitovi и 3Д принтер - Creality Ender 3 pro. Управо захваљујући оваквој опреми таванкутски ученици у настави упознају најсавременију технологију и остварују запажене резултате на државним и међународним такмичењима из техничке културе.
Договорена сарадња ће овакву наставу још унапредити, а ученицима и наставницима пружити прилику за упознавање и размену искустава с ученицима и колегама из Хрватске и других земаља укључених у представљени пројекат.

Види галерију слика
Погледај видео запис
Погледај видео запис 2

Оставите одговор