Korrekciós vizsgák

Popravni ispiti za učenike viših razreda, koji imaju slabe ocene iz sledećih predmeta: Biologija, Engleski jezik, Matematika, Srpski jezik i književnost i Fizika, će biti organizovani na sledeći način:
- Pripremna nastava će se održavati od 21. (sreda) do 27. avgusta (utorak).
- Pismeni deo ispita će se obaviti 28. avgusta (sreda), a usmeni do ispita će se obaviti 29. avgusta (četvrtak). O tačnom vremenu održavanja ispita, iz pojedinih predmeta, ćete biti obavešteni naknadno.

Filmműhely

Iako su za učenike školski praznici počeli pre nedelju dana, prethodni dani su bili veoma dinamični, jer je u prostorijama naše škole organizovana filmska radionica pod nazivom „Kad se male ruke slože”.
Prvog dana reditelji i mentori - Branko Ištvančić i Zoltan Šifliš, podučavali su učesnike radionice osnovama filmskog izraza i uveli ih u neverovatan svet filma. Naučili smo šta je to: kadar, filmski plan, ugao snimanja... Potom smo zajednički osmislili scenario, odredili stručnjake za ton, snimatelje, organizatora snimanja i kao pravi reditelji preuzeli kameru, i uz savete naših mentora, snimili kratki film. U montaži smo odabrali najzanimljivije scene i naučili kako ih složiti, obraditi i objediniti.
Dobro smo se zabavili posmatrajući svet filmskom kamerom, a kratki film, koji smo nazvali „Čari naše škole”, moći ćete uskoro i pogledati. Lásd a képgalériát.