Túrázási nap

Pod sloganom „Korak bliže zdravlju”, na Paliću je obeležen Dan pešačenja u organizaciji Planinarskog saveza Srbije. Ovu sportsko-rekreativnu manifestaciju podržali su brojni đaci osnovnih i srednjih škola iz Subotice i okoline. Učešće su uzeli i učenici i zaposleni naše škole, koji su od Vodotornja pešačili oko Palićkog jezera sve do Ženskog štranda. Puni dobre volje i energije, prepešačili smo 13,5 kilometara i time ukazali na značaj bavljenja sportom za fizičko i mentalno zdravlje.
Ova akcija organizovana je u više od 60 gradova Srbije, dok je centralna manifestacija održana baš na Paliću budući da je Subotica ove godine ponela zvanje Evropskog grada sporta. Lásd a képgalériát.

A kutatók európai éjszakája

U prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici, u petak 27. septembra, od 16:00 do 22:00 časova je organizovano obeležavanje međunarodne manifestacije pod nazivom Evropska noć istraživača pod geslom: Pažnja, nauka na putu, koja je ove godine posvećena, kao što se može iz samog naslova zaključiti, savremenim tehnologijama iz IT oblasti.
Profesori, asistenti i studenti određenih fakulteta, zatim profesori i učenici nekoliko srednjih škola, kao i stručnjaci iz prakse su prisutnima prikazali raznovrsna dostignuća iz svog delokruga interesovanja i rada.
Na pomenutu manifestaciju su išli učenici sedmih razreda: Mamužić Josip, Urukalo Dušan, Davčik Andrej, Boroš Laura, Đukić Jovana, Kujundžić Aleksandra i Rudić Filip, u pratnji nastavnika hemije - Benčik Slavka.
Svi prisutni su veoma zadovoljni ovom vrstom prezentacije i popularizacije nauke, i zbog svega viđenog već sada planiramo i sledeće godine da prisustvujemo ovoj manifestaciji kao posetioci i posmatrači, ali - ko zna, ako uslovi dozvole možda da razmišljamo i o ravnopravnom učestvovanju kao jedni od demonstratora neke naučne oblasti.

A Mass a Szentléleknek hívja az új tanév áldását

Župna crkva Presvetog srca Isusova je, 19. septembra, bila posebno lepa, jer su je krasila deca koja pohađaju Katolički vjeronauk. Glasovi dece i njihovih učiteljica, učitelja, nastavnica i nastavnika činili su ovu misu, koju je predvodio župnik - vlč. Marijan Vukov, veoma posebnom, jer smo se okupili Gospodina moliti za blagoslov školskih torbi i nove školske godine. Učenici su prepoznali važnost čistog srca i bili su na ispovedi kod gvardijana subotičkog franjevačkog samostana - fra. Ivana Miklenića, koji je ispovedao kroz čitavu misu.
Direktorica škole - Stanislava Stantić Prćić, kao i svake godine, podržala je dečju želju doći na misu za blagoslov nove školske godine i prisustvovala istoj. Zahvaljuju joj 212 srdašaca naše dece, koji pohađaju Katolički vjeronauk i radujemo se novoj školskoj godini. Lásd a képgalériát.

A tanulók meglátogatták a Subotica Vöröskeresztét

Humanost je prvi princip globalne i nezavisne organizacije Crveni krst - i to je prvo što nam je predstavila Nevena Lukić - stručni saradnik, koja je otvorila predavanje i upoznavanje sa programima rada Crvenog krsta. Nakon tople dobrodošlice u njihovom omladinskom klubu i upoznavanja sa volonterima usledilo je kratko predstavljanje kompresije, odnosno oživljavanja osobe bez svesti, kao i predstavljanje torbe za prvu pomoć i korišćenja trouglaste marame.
Prostorije Crvenog krsta posetili su učenici koji pohađaju Građansko vaspitanje. Lásd a képgalériát.

Első -Grade Fogadás

U našoj školi održan je prijem prvačića, koji će pohađati nastavu na srpskom i hrvatskom nastavnom jeziku. Prvačiće su srdačno dočekali učenici starijih razreda s raznim predstavama, pesmicama, muzikom, kao i učitelj i učiteljice, direktorica - Stanislava Stantić Prćić i predstavnica Hrvatskog nacionalnog vijeća za odsek obrazovanja - Nataša Francuz.
Prvacima želimo uspešan polazak u školu i dobre ocene! Lásd a képgalériát.