Међународна колонија младих у Ернестинову

Од 19. до 21. априла, смо присуствовали Међународној колонији младих у Ернестинову. Нашу школу представљале су ученице: Антонија Вујић, Елена Сукновић и Јована Тумбас Локетић, које су стварале под менторством професора, академског сликара - Атиле Адама, у сликарској радионици.
Наступом плесног студија SHINE и поздравним говором начелнице општине Ернестиново, отворена је 19. Међународна колонија младих - Ернестиново 2022. Тема колоније била је Бајка, а бајку смо видели и доживели у свим радионацама - Основне школе „Ернестиново”: керамичкој, кипарској, сликарској, драмској, плесној, филмској, музичкој и 3Д графици. Мали, вешти, дечији прстићи учинили су да - баш све, изгледа бајковито. У раду су, као полазници, водитељи или гости, учествовали ученици из Словеније, Немачке и Србије.
Другог дана, након радионица, поподне смо провели у Осијеку, где смо видели претходницу Facebooka и Instagrama (Kibicfenster), сазнали зашто се валута Хрватске назива „куна“, посетили променаду, катедралу, обишли парк, купили сувенире... У четвртак, на затварању колоније, имали смо прилику видети све експонате с радионица, а музичка, драмска и плесна радионица учествовале су у завршној свечаности.
Пуни утисака кренули смо кући. Стекли смо нова искуства, знања и пријатељства. Погледајте галерију слика.

Текст: Анита Копиловић

Оставите одговор