Carefully

U petak, 10. marta, u prostorijama Dečijeg pozorišta Subotica održana je Gradska smotra: - Subotica - finale, u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.
Tim naše škole činili su učenici: Ivona Stipić i Danica Iršević - 1.b, Nikola Nađ - 1.c, Mia Neorčić - 1.d i učiteljica Tatjana Nimčević. Naši prvaci su tačno odgovorili na sva kviz pitanja iz obe igre i osvojili maksimalna 92 boda, zajedno sa još jednom školom. Prevagu o tome ko će kući nositi zlatnu medalju odlučila je dodatna igra puzli. Čestitamo našem timu: učenicima, učiteljicama Mirjani Savanov i Slavici Pokornić, kao i roditeljima! Čestitamo i prvačićima škole „Sonja Marinković" - a nama naše srebro sija kao zlato! You look at the picture gallery.

International Women’s Day

Svake godine 8.marta širom sveta obeležava se Međunarodni dan žena. U našoj školi učenici se uvek pripremaju za taj dan. Neki su izrađivali čestitke za mame, neki su učestvovali u sadnji cveća, neki su snimali video poruke, a učenički parlament se odlučio da ovaj dan posveti ženama koje su menjale istoriju. Članovi Učeničkog parlamenta su birali po jednu poznatu ženu, pripremili njenu kratku biografiju i citat po kome je poznata. Po čemu su ove žene zaslužne i kako su one izgledale može se videti na panou kod glavnog ulaza u školu. Osim toga, jedini muški član učeničkog parlamenta, Danilo Dudaš, u sredu 8.marta obišao je zaposlene i učenice naše škole i uputio im čestitke povodom njihovog dana.

A „Thinker” at our school

Naši učenici su i ove godine učestvovali na ovom nacionalnom matematičkom takmičenju za učenike osnovnih i srednjih škola.
Svoje znanje matematike proverilo je 50 učenika uzrasta od prvog do osmog razreda.
Svim učesnicima čestitamo i s nestrpljenjem očekujemo rezultate.