Girl’s day in ICT sector

2023.

Ovaj Međunarodni dan obeležen je 27. aprila.
Jedna od važnih aktivnosti u okviru manifestacije je poseta devojčica kompanijama i susreti sa uspešnim poslovnim ženama, koje devojčicama mogu poslužiti kao uzor. Ove godine, nastavnica Anita Kopilović je povela zainteresovane učenice 7. i 8. razreda u posetu kompaniji ContiTech Fluid.
Zaposlene žene u ovoj kompaniji su: predstavile svoju firmu, svoje uloge u njoj, iz koje su struke, na kojoj poziciji rade, kako je tekao njihov početak i razvoj karijere... Naše učenice su pažljivo slušale i bile veoma zainteresovane.


2022.

Učenice: Elena Suknović, Teolinda Glavaš, Jovana Tumbas Loketić, Dunja Nimčević, Dunja Dražić, Dajana Vujković Bukvin, Anđela Stantić, Nađa Kopilović i Vedrana Nimčević posetile su, u pratnji nastavnice Anite Kopilović, kompaniju Continental ContiTech Fluid u Subotici, povodom obeležavanja Dana devojčica u IKT sektoru.
Ovaj dan se obeležava sa ciljem da se devojčice, učenice sedmih i osmih razreda osnovnih škola osnaže prilikom odabira budućih profesija i da ne podležu stereotipima, te da biraju svoj poziv u - netipično ženskim, zanimanjima. Tokom posete, učenice su imale priliku da se upoznaju sa kompanijom Continental i programom dualnog obrazovanja, obiđu deo proizvodnog pogona, i upoznaju se sa zaposlenim ženama u kompaniji. Saznali su koji su to ciljevi zaposlenih, kakve veštine, znanja i sposobnosti podrazumevaju radna mesta smenovođe i inženjera industrijalizacije proizvoda, kao i prednosti i nedostatke tih radnih mesta.

Leave a Reply