Dan djevojčica u IKT sekktoru

2023.

Ovaj Međunarodni dan obilježen je 27. travnja.
Jedna od važnih aktivnosti u okviru događaja je posjet djevojčica tvrtkama i susreti s uspješnim poslovnim ženama, koje djevojčicama mogu poslužiti kao uzori. Ove godine nastavnica Anita Kopilović je povela zainteresirane učenike 7. i 8. razreda u posjet tvrtci ContiTech Fluid.
Zaposlene žene u ovoj tvrtci su: predstavile svoju tvrtku, svoje uloge u njoj, iz koje su struke, na kojoj poziciji rade, kako su tekli njihov početak i razvoj karijere…Naše učenice su pažljivo slušale i bile veoma zainteresirane.

Prijevod: Ivan Mikulić


2022.

Učenice Elena Suknović, Teolinda Glavaš, Jovana Tumbas Loketić, Dunja Nimčević, Dunja Dražić, Dajana Vujković Bukvin, Anđela Stantić, Nađa Kopilović i Vedrana Nimčević su posjetile, u pratnji nastavnice Anite Kopilović, kompaniju Continental ContiTech Fluid u Subotici, povodom obilježavanja Dana djevojčica u IKT sektoru. Ovaj se dan obilježava se s ciljem da se djevojčice, učenice sedmih i osmih razreda osnovnih škola, osnaže prilikom odabira budućih profesija i da ne podliježu stereotipima te da se češće odluče za netipično „ženska“ zanimanjima.
Tijekom posjete, učenice su imale priliku upoznati se s kompanijom Continental i programom dualnog obrazovanja, obići dio proizvodnog pogona, i upoznati se sa zaposlenim ženama u kompaniji. Saznali su koji su ciljevi zaposlenih, kakve vještine, znanja i sposobnosti podrazumijevaju radna mjesta smjenovođe i inženjera industrijalizacije proizvoda, kao i prednosti i nedostatke tih radnih mjesta.

Prijevod: Bruno Dronjić

Odgovori