Kórus és Zenekar

2018-es év.


Iskolánk tamburazenekara Lengyelországban

2018.augusztus 25.- től szeptember 3.-ig  iskolánk tanulói, egyben a tavankúti és ljutovói tamburások  Lengyelországban, Goleniów városában vendégeskedtek. A fesztivál a Teatar Brama szervezése alatt történt  . Ez az eorópai projektum a „ Caravan next” nevet viseli  és minőségében egyesiti a professzionális művészeket és a polgárságot egy hálózatba, amely összeköti a   különböző kultúregyesületeket és szinházakat Eorópaszerte. Tanulóink a záróprogramban vettek részt, amely az „ Emberi  mozaik” elnevezést viselte. Ebben a modern, alternativ tipusú  művészi ágazatban  a végcél  az, hogy  az egyesületek résztvevői  tulajdonképpen társszerzők is és szinészek is.
A szerbiai résztvevőket  a Szabadkai Demokráciai Közpönt kőpviselője vezette, mellettük részt vettek még a Belgrád-i POD szinház szinészei és iskolánk tamburazenekara.


A tamburazenekar, Luka Budinčević és Emina Tikvicki vezetésével három alkalommal lépett fel. Az első bemutatkozás  együtt történt a görögországi együttessel, aminek fő célja az volt, hogy bemutassák a balkáni kultúrát. Azután zenei aláfestésként részt vettek   a „ Love Now” elnevezésű  tánckoreográfiában, amit  a Theatar Amsterdam-ból és a ZPITG  Goleniów- ból adtak elő közösen. Az utolsó napon részt vettek a felvonuláson, ahol  népviseletben  jelentek meg, hasonlóan a többi résztvevővel ezen a fesztiválon.

2017-es év.


Kórus és Zenekar Emina Tikvicki irányítása alatt