Diákszövetkezet

Iskola 2021/22. év


- Pravilnik o učeničkim zadrugama,
- Vodič za učeničke zadruge.


Az iskola anyagi támogatást kapott diákszövetkezet munkájára

Szerbia kormányának első miniszterelnök-helyettese és Branko Ružić oktatási, tudományos és technológiai fejlesztési miniszter megosztotta a pénzügyi forrásokat a szabályoknak megfelelően létrejött diákszövetkezetek gépek, berendezések, pénzeszközök és anyagok beszerzésére. diákszövetkezetek. A „Diákvállalkozás indításához szükséges eszközök és anyagok beszerzése” című projekt megvalósítására az iskola diákszövetsége kapott forrást.
A 112 diákszövetkezet által alapított iskola közül a Tavankut Iskola egyike annak a 15 általános iskolának, amely egy nyilvános pályázati felhíváson, amely a Szerb Köztársaságban alapfokú oktatást és oktatást biztosít, anyagi forrást nyert az iskola feltételeinek javítására. diákszövetkezetek.
Ružić szerint: „A diákszövetkezetek fontos oktatási és nevelési egysége a városnak. Fejlesztik a vállalkozói kompetenciákat és motiválják a tanulókat, de lehetővé teszik a szabadidő szervezett, kreatív és hasznos eltöltését is".

Fordítás: Ibolja Vitasović


A diákszövetségek első konferenciája Szerbiában

December 21-én, kedden az iskola diákszövetkezetének képviselői részt vettek a diákszövetkezetek első konferenciáján, melynek címe: „Diákszövetkezetek – lehetőségek és jelentősége a tanulói kompetenciák fejlesztésében”, amelyet a belgrádi Metropol Hotelben tartottak.
Néhány téma:
- Diákszövetkezetek támogatása,
- Diákszövetkezeti szabályzat;
- Diákszövetkezetek - Jogi keretek kialakítása;
- Diákszövetkezeti szekciók - Modellehetőségek;
- Szövetkezetek nevelési szerepe;
- Interdiszciplináris kompetenciák fejlesztése diákszövetkezetek és mások egyműszakos munkatevékenységének gazdagításával.
Standján a másik iskola diákja szalmából, fából, iskolai folyóiratokból és egész éjszakás szövetkezetekből készült alkotásokat állított ki, és ezzel is példát mutatott be a diákszövetkezeti munka jó gyakorlatára.
A konferencia ünnepélyes megnyitóján részt vett Branko Ružić oktatási, tudományos és technológiai fejlesztési miniszter.
Öröm volt részt venni a diákszövetkezetek első konferenciáján. A légkör és a légkör finoman kellemes, és bátorító a diákszövetség munkájának javítását célzó tevékenység folytatására. Lásd a képgalériát.

Fordítás: Ibolja Vitasović