Hor i orkestar

Godina 2018.


Tamburaši u Poljskoj

Od 25. avgusta do 03. septembra 2018. godine, učenici naše škole, a ujedno - tavankutski i ljutovački tamburaši, bili su na turneji u poljskom mestu Goleniów. U organizaciji Teatra Brama, oni su učestvovali na završnici dela festivala „Ljudski mozaik” evropskom projektu pod nazivom „Caravan next” - velikom kolaborativnom projektu teatra zajednice, koji spaja profesionalne umetnike sa građanima u mrežu organizacija pozorišta i kulturnih institucija širom Evrope. U ovoj modernoj umetnosti alternativnog tipa, učesnici iz zajednice su koautori i glumci na finalnom produktu.
Predvođeni predstavnicom Centra za lokalnu demokratiju iz Subotice, učesnike iz Srbije su činili još i glumice POD teatra iz Beograda i tamburaši iz naše škole.

Tamburaši, koje su za ovaj festival pripremali nastavnici: Luka Budinčević i Emina Tikvicki, imali su tri nastupa. Prvi je bio u tandemu sa muzičarima iz Grčke, a u cilju predstavljana balkanske kulture. Učestvovali su i kao muzička podloga u plesnom performansu pod nazivom „Love Now”` u realizaciji ZID Theater-a iz Amsterdama i ZPiTZG Ina iz Goleniowa. Poslednjeg dana, nakon performansa u povorci, nastupali su na završnoj svečanosti sa domaćom folklornom tj. muzičkom grupom tradicionalnog tipa, kao i drugim umetnicima festivala.

Godina 2017.


Hor i orkestar pod upravom Emine Tikvicki