Jubileumi 10. “Go-Car-Go”

2019. május 14-én és 15-én hétéves diákok Valentina Stanišić, Dunja Serenče, Štrban Mihajla és Deni Čupak, valamint két mentor Predrag Bedeković és Branko Stantić vettek részt a 10. GO-CAR-GO találkozón a Ptuj iskolai központjában.
Az idei jubileumi találkozón 32 csapat vett részt (25 a Szlovén Köztársaságból, 6 a Horvát Köztársaságból és a Szerb Köztársaságból), a folyamatosan eső eső miatt az egész Járműünk súlya miatt az első három hely megnyerésének esélye kicsi volt. Az extrambula megjelenését, funkcionalitását... a Ptuj-i Iskolaközpont tanárából álló speciális bizottság értékelte, és a tanulói csapatok a három legjobb extrát értékelték. A rendezvényt az iskolateremben és az iskolai helyiségekben tartották. Következésképpen a szokásos versenypályákat (szlalom és óriás szlalom) megváltoztatták, és a csapatok 10 m hosszú kereszteződésben versenyeztek, és a maximálisan elért járműmozgási sebesség azután kezdődött.
A verseny után minden résztvevő kapott ebédet, amely után ünnepélyt tartottak, és a díjakat és elismeréseket kiosztották. Minden hallgató részesült a részvételről és a jutalmakról. Az Ekstramobil iskolánk - BOATMOBILE - elismerést kapott a korszerűsítés rendkívüli megoldásáért.

Fordítás: Ibolja Vitasović