Selfi


A projekt neve: Selfi

A projekt leirása

A 2020/21. tanévtől kezdve iskolánk be van jegyezve a Szelfi platformra, és megvalósítja a Szelfiprojektet, amely az iskola önértékelésének szerves része.

A Selfieonline egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi az iskolák számára, hogy értékeljék, hogyan használják a digitális technológiákat a tanítás és a tanulás megvalósításához.

A Szelfi ötvözi az iskola igazgatójának, tanárának és tanulójának nézeteit, és interaktív előadás útján mutatja be a megállapításokat, amelyek alapján azonosíthatjuk az iskola előnyeit és hátrányait. A Szelfikben részt vevők ismereteit és készségeit nem mérik, az eredményeket sem használják az iskolák értékelésére és rangsorolására.

A Szelfik igényeihez a digitális technológia kifejezés magában foglalja különféle digitális tartalmak, médiumok, szolgáltatások, eszközök és platformok alkalmazását, amelyeket a tanítás és a tanulás megvalósításához használnak.

A Selfie keretein belül az Adatvédelemre, az adatvédelemre és a szerzői jogi jogszabályokra vonatkozó előírásokat alkalmazzák, a válaszok pedig teljesen névtelenek. Mindegyik hallgató, tanár, témavezető, mindaddig, amíg a Selfie-n belül megválaszolt kérdések nem azonosíthatók. Az ötödik fokozatú skála egyikének kiválasztásával kell megválaszolni őket. Fontos, hogy a mostani választások leginkább az iskolai helyzetet tükrözzék. Minden kérdéssel azon dolgoztam, hogy megkönnyítsem a sikeres és hatékony gyakorlat leírását, amelyet pénteken értékeltek. A daru jobb felső sarkában található legördülő menü segítségével kiválaszthatja a szelfi készítésének nyelvét. Ezt a lehetőséget használom a nyelvváltás elején, amikor válaszolok a kérdésekre, és törlöm az összes korábbi válaszát.

A válasz továbbítása után személyre szabott igazolást tehet a részvételről. Az iskola digitális elismerést is kap a szelfikben való részvételért. Körülbelül 40 percet vesz igénybe a kérdőív kitöltése, vagy a kérdőív kitöltését az indítástól számított 2 órán belül be kell fejezni.

Többprojekt a címet találhatja meg: https://ec.europa.eu/education/schools-go-digital_sr.

Fordítás: Ibolja Vitasović


Kérdőívek tanároknak:
- https://schools-go-digital.jrc.ec.europa.eu/self-assessment?s=ZcflXL9&lang=sr

Kérdőívek diákoknak:
- https://schools-go-digital.jrc.ec.europa.eu/self-assessment?s=yC8FyaL&lang=sr