Schulprojekte

Mit Freunden teilen

Schuljahr 2019/20.


Projektname: eTwinning

Glagoljski kalendar

GLAGOLJSKI KALENDAR za 2020. godinu projektna je aktivnost u eTwinning projektu Glagoljamo koju su proveli učenici OŠ „Josipdol“ iz Josipdola, Republika Hrvatska, i OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta pod voditeljstvom mentorica Morene Rendulić, Andreje Matijašić i Mirjane Grubišić.

Kalender anzeigen


Projektname: Zurück in die Zukunft

Poseta učenika i nastavnika iz "Podmurvice"

Schauen Sie sich das Besuchsprogramm an

U okviru projekta „Povratak u budućnost“ našu su školu posjetilo desetoro učenika, nastavnici i ravnateljica Osnovne škole „Podmurvice“ iz Rijeke. Riječani će u Tavankutu boraviti od 26. do 29. rujna i za to vrijeme predstaviti svoju vještinu izrade tradicijskih ukrasa za maske, mapirati tavankutske prirodne i kulturne znamenitosti, posjetiti seosko gazdinstvo Tome Vojnića Mijatova, a razgledat će i Suboticu, Drage ćemo goste povesti i na Festival voća, a naučit ćemo ih i kako izrađivati ukrase od slame.
Vjerujemo da će Riječani iz Tavankuta ponijeti pregršt lijepih dojmova, a mi se radujemo i uzvratnome susretu i nastavku druženja.

Dating, Geselligkeit und Lernen (Teil 1)
 

Geselligkeit und Lernen (Teil 2)

Schauen Sie sich die Aufzeichnung des Besuchs von Studenten aus „Podmurvice“ unserer Schule

Schuljahr 2018/19.


Projektname: „Huliganizam stop, mi volimo sport“

Učenici protiv nasilja

U okviru „Dečije nedelje“, u petak 04. oktobra, u našoj školi je održana manifestacija pod geslom „Huliganizam stop, mi volimo sport!“
Nakon učešća na akreditovanom seminaru za nastavnike: „Odrastanje bez alkohola, droge, kocke, sekti i nasilja“ , u Tavankutu se okupilo 70 učenika u pratnji svojih nastavnika iz subotičkih osnovnih škola: „Sečenji Ištvan“ , „Matko Vuković“, škola „Vladimir Nazor“ iz Đurđina i „Ivan Milutinović“ iz Male Bosne.
Goste su dočekali tavankutski učenici i nastavnici, a nakon kratkog upoznavanja i pokazivanja škole svi zajedno su učestvovali u radionicama na temu nasilja, sa akcentom na nasilje na sportskim manifestacijama. Shvativši i produbivši svoju svest o važnosti sportskog takmičenja i pravilnog odnosa prema zdravom životu, učenici su se, u duhu poznatog De Kubertenovog gesla: „Važno je učestvovati“, uputili na sportske terene gde su odmerili snage u fudbalu, košarci i odbojci na pesku.
Nakon sportskih igara druženje je nastavljeno u dvorištu tavankutske župne crkve gde je sve učesnike projekta dočekao i ručkom počastio župnik Franjo Ivanković, uz lakumiće naše kuvarice Anice Crnković.
Projekat je finansijski pomogao, i time ga omogućio, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.