Projektna nastava


Projektna nedelja u Tehničkoj školi „Ivan Sarić” - 2023.

Učenici naše škole učestvovali su na 15. Projektnoj nedelji, koja je održana 23. maja u fiskulturnoj sali Tehničke škole „Ivan Sarić“ u Subotici. Na ovogodišnjoj Projektnoj nedelji bilo je predstavljeno 110 projekata i učestvovalo je, više od, 220 učenika i 63 mentora iz sedam srednjih i osam osnovnih škola. Našu školu predstavljali su sledeći učenici i njihovi projekti:
- Bogdan Kovačević (7.a) sa projektom „Pametni štap za slepe i slabovide“;
- Lara Šegina i Milljana Antal (7.a) sa projektom „Zaštitnik ptica“;
- Darijan Janečić (7.b) sa projektom „Automatizovani rasadnik“ i
- Dejan Bulatović (7.b) sa projektom „Arduino sat“.
Mentor našim učenicima je Branko Stantić, nastavnik Tehnike i tehnologije.
Učenik Bogdan Kovačević zauzeo je 2. mesto u kategoriji osovnih škola, a učenik Darijan Janečić 3. mesto. Bogdan i Darijan su 24. maja prisustvovali na svečanoj dodeli nagrada u Tehničkoj školi. Kao nagrade su dobili diplome, knjige i vaučere za kupovinu elektronske opreme. Čestitamo učesnicima i nagrađenima; Kako je prof. Grgo Stantić izjavio: Svi učesnici Projektne nedelje su pobednici.

Tekst: Biljana Vojnić Hajduk


Projektna nedelja u Tehničkoj školi „Ivan Sarić” - 2022.

U utorak, 10. maja, održana je Projektna nedelja u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ u Subotici, koja za cilj ima podsticanje učenika i nastavnika da svoja znanja i veštine usmere ka realizaciji projekata iz različitih oblasti.
U ovogodišnjoj Projektnoj nedelji predstavljeno je 67 projekata na čijoj realizaciji je, tokom proteklih nekoliko meseci, radilo 136 učenika i 47 mentora.
Naši učenici su predstavili 5 projekata:
1. projekat - Električno vozilo „Noddy" - Vedran Vojnić Hajduk, Nađa Kopilović i Dajana Vujković Bukvin - učenici 8.b odeljenja;
2. projekat - Programiranje: Tello drona - Andreas Damjanoski (8.b);
3. projekat - Računarska igrica „Pakleni vozač" - Ana Davčik i Bojana Knežević, učenice 8.b odeljenja;
4. projekat - mFootball - Fabijan Dulić i Luka Vuković, učenici 8.a odeljenja i
5. projekat - Crtajući robot - Bogdan Kovačević - 6.a odeljenje.
Učenici 8.b odeljenja: Vedran Vojnić Hajduk, Nađa Kopilović i Dajana Vujković Bukvin osvojili su 3. mesto sa svojim projektom električnog vozila „Noddy".
U sredu, 11. maja, održana je svečana dodela priznanja na kojoj su svi nagrađeni učenici dobili dve stručne knjige i diplomu. Tim je kao nagradu dobio računarsku opremu, te vaučer u iznosu od 19.000 dinara za kupovinu dodatne računarske opreme. Pogledajte galeriju slika.

Tekst: Branko Stantić


Klon Gupčeve lipe - fenološka i meteorološka merenja

Na internet stranici Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, postavljena je Zbirka primera pripreme za časove i školskih projekata na kojima se podstiče kritičko mišljenje i rešavanje problema i koristi mikrobit (Link).
U zbirku je uvršten i projekat naše škole „Klon Gupčeve lipe - fenološka i meteorološka merenja”, koji je nagrađen prvim mestom na takmičenju u programiranju u okviru projekta Škola za 21. vek, održanom u Zrenjaninu, 29. novembra 2019. godine. O projektu naše škole možete pročitati više na stranicama 152 do 166 „Zbirke primera pripreme za časove i školskih projekata...".
Više informacija možete pronaći na internet stranici ZUOV-a.

Tekst: Branko Stantić


Projektna nedelja u Tehničkoj školi „Ivan Sarić”

U utorak, 11. maja, održana je Projektna nedelja u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“, koja za cilj ima da podstakne učenike i nastavnike da svoja znanja i veštine usmere ka realizaciji projekata iz različitih oblasti. U ovogodišnjoj Projektnoj nedelji učešće je uzelo šest srednjih i sedam osnovnih škola, gde su se naši učenici i njihovi mentori predstavili sa 7 projekata:
1. projekat - Muzička rukavica, Ana Davčik 7.b;
2. projekat - micro:bit - Hodajući robot, Andreas Damjanoski 7.b;
3. projekat - CO:BIT - 19 - Merenje temperature, Bogdan Kovačević 5.a;
4. projekat - Pametna lampa, Fabijan Dulić 7.a;
5. projekat - CO:BIT - 19 - Ne dodiruj lice, Luka Vuković 7.a i
6. projekat - Vežbaj i pomozi Deda Mrazu, Nađa Kopilović 7.b.
- Mentor: Branko Stantić - nastavnik tehnike i tehnologije i informatike.
7. projekat - Platonova tela, Dunja Pašić, Katarina Šegina i Nikoleta Čupak.
- Mentorke: Ivana Vuković i Biljana Vojnić Hajduk - nastavnice matematike.
Učenik 7.b odeljenja Andreas Damjanoski osvojio je 3. mesto.

Tekst: Ivana Vuković