Politika privatnosti


Opšti uslovi korišćenja sajta osmgubec.edu.rs i
Politika privatnosti podataka

Opšte odredbe

1. Ovaj sajt je u vlasništvu Osnovne škole „Matija Gubec“ iz Tavankuta - Republika Srbija (u daljem tekstu: Škola „Matija Gubec“). Korišćenje sajta podleže pravilima Politike privatnosti i Uslovima korišćenja.
2. Kada koristite sajt poveravate nam Vaše lične i poverljive informacije. Naša je obaveza da ih štitimo od zloupotrebe i omogućimo Vašu kontrolu nad njihovim korišćenjem.
3. Jedna od mera zaštite je i ova Politika privatnosti koja je u skladu sa Opštom uredbom o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR) i objavljena kao sastavni deo Uslova korišćenja ovog sajta.
4. Molimo Vas da se upoznate sa pravilima Politike privatnosti sajta škole „Matija Gubec“ iz Tavankuta, jer će se smatrati da ste korišćenjem našeg sajta iste pročitali i prihvatili. Ukoliko ne prihvatate pravila Politike privatnosti sajta, molimo Vas da sajt ne koristite.

Sadržaj sajta

5. Ovaj sajt i njegovi delovi imaju informativni karakter, a vlasnik sajta daje garancije za tačnost isključivo podataka vezanih za samu školu, dok za tačnost, primenljivost i kompletnost ostalih informacija neće biti odgovoran, kao i za bilo koje greške ili propuste kada je reč o ovim informacijama.
6. Škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta zadržava pravo da menja sadržaj na ovom sajtu u bilo koje vreme i bez prethodnog upozorenja.

Linkovi na druge sajtove

7. Linkovi sadržani na sajtu osmgubec.edu.rs koji vode na druge (nezavisne) sajtove su prikazani isključivo zbog pogodnosti za Vas. Škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta ne kontroliše sadržaj na ovim (drugim) sajtovima i nije odgovorna za bilo koji od tih sajtova ili njihove sadržaje.
8. Škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta ne pruža nikakve garancije i ne prihvata obaveze i odgovornost u vezi sa ovim sajtovima ili bilo kojim informacijama, softverom ili drugim sadržajem koji se tamo može naći, ili sa rezultatima koji mogu biti posledica njihove upotrebe. Sadržaju sa drugih sajtova, na koje vode linkovi našeg sajta, pristupate na sopstvenu odgovornost.

Politika zaštite i privatnosti podataka

9. Škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta poštuje privatnost svakog posetioca sajta. Budući da putem ovog sajta prikupljamo određene informacije o posetiocima i korisnicima, molimo vas da se upoznate sa našim uslovima i načinom na koji obrađujemo te podatke.
10. Informacije koje prikupljamo prilikom Vašeg registrovanja za sajt škole „Matija Gubec“ iz Tavankuta koristimo za sledeće potrebe:

• Poboljšanje našeg sajta;
• Poboljšanje kvaliteta naših informacija i
• slanje e-pošte.

11. Sakupljamo samo podatke koje vi dobrovoljno ostavite preko ponuđenih formi na sajtu.

Koje lične podatke prikupljamo

12. Pregledanje sadržaja sajta ne zahteva registraciju.
13. Sajt škole „Matija Gubec“ iz Tavankuta prikazuje samu školu (zaposlene u školi i učenike škole), dešavanja u školi, dešavanja gde je naša škola aktiivni učesnik kao ustanova i dešavanja izvan škole vezana za sadašnje učenike i zaposlene u školi, ali i za nekadašnje učenike i zaposlene.
14. Registracija na sajtu je neophodna ukoliko želite:

• Dati komentar na članke (postove);
• Biti aktivni učesnik na našim stranicama Foruma;
• Dobijati obaveštenja o novim člancima (postovima) i komentarima na njih i
• pristupiti sadržaju sajta koji je namenjen isključivo sadašnjim učenicima i zaposlenima u školi.

15. Registracijom, preko forme na sajtu koju sami popunjavate, prikupljaju se sledeće informacije: Vaše ime i prezime i adresa e-pošte.

Kako obrađujemo vaše lične podatke

16. Sajt škole „Matija Gubec“ iz Tavankuta neće ustupati Vaše lične podatke, koje dobije prilikom prijave i registrcije.
17. Ukoliko se prijavljujete za određeni događaj, uz Vaš pristanak, Vaši podaci će biti podeljeni sa partnerima, odnosno suorganizatorima događaja.

Pristup ličnim podacima

18. Ako želite da se detaljno informišite o načinima na koji sajt škole „Matija Gubec“ iz Tavankuta čuva i obrađuje Vaše podatke ili želite da ih izmenimo ili izbrišemo, kontaktirajte nas na adresi Administratora sajta.

Kolačići

19. Kao i većina drugih profesionalnih veb sajtova, i sajt škole „Matija Gubec“ iz Tavankuta koristi kolačiće (cookies), male tekstualne fajlove koji se postavljaju na računar ili mobilni uređaj pri poseti veb sajtu, sa ciljem da se unapredi Vaše korisničko iskustvo.

Završne odredbe

20. U Vašem je interesu da ovu Politiku privatnosti pročitate prilikom pristupa sajtu, kako biste se upoznali sa eventualnim izmenama.
21. Ukoliko sajt koristite nakon objave izmena u našoj Politici privatnosti, smatraćemo da ste sa njima upoznati i da ih u potpunosti prihvatate.

Prilog:
Uslovi korišćenja

Ove odredbe stupaju na snagu 11. novembra 2019. godine.