Schulprojekte

Подели са пријатељима

Schuljahr 2019/20.


Projektname: eTwinning

Glagoljski kalendar

GLAGOLJSKI KALENDAR za 2020. godinu projektna je aktivnost u eTwinning projektu Glagoljamo koju su proveli učenici OŠ „Josipdol“ iz Josipdola, Republika Hrvatska, i OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta pod voditeljstvom mentorica Morene Rendulić, Andreje Matijašić i Mirjane Grubišić.

Kalender anzeigen


Projektname: Zurück in die Zukunft

Poseta učenika i nastavnika iz "Podmurvice"

Schauen Sie sich das Besuchsprogramm an

U okviru projekta „Povratak u budućnost“ našu su školu posjetilo desetoro učenika, nastavnici i ravnateljica Osnovne škole „Podmurvice“ iz Rijeke. Riječani će u Tavankutu boraviti od 26. do 29. rujna i za to vrijeme predstaviti svoju vještinu izrade tradicijskih ukrasa za maske, mapirati tavankutske prirodne i kulturne znamenitosti, posjetiti seosko gazdinstvo Tome Vojnića Mijatova, a razgledat će i Suboticu, Drage ćemo goste povesti i na Festival voća, a naučit ćemo ih i kako izrađivati ukrase od slame.
Vjerujemo da će Riječani iz Tavankuta ponijeti pregršt lijepih dojmova, a mi se radujemo i uzvratnome susretu i nastavku druženja.

Dating, Geselligkeit und Lernen (Teil 1)
 

Geselligkeit und Lernen (Teil 2)

Schauen Sie sich die Aufzeichnung des Besuchs von Studenten aus „Podmurvice“ unserer Schule

Schuljahr 2018/19.


Projektname: „Хулиганизам стоп, ми волимо спорт“

Ученици против насиља

У оквиру „Дечије недеље“, у петак 04. октобра, у нашој школи је одржана манифестација под геслом „Хулиганизам стоп, ми волимо спорт!“
Након учешћа на акредитованом семинару за наставнике: „Одрастање без алкохола, дроге, коцке, секти и насиља“ , у Таванкуту се окупило 70 ученика у пратњи својих наставника из суботичких основних школа: „Сечењи Иштван“ , „Матко Вуковић“, школа „Владимир Назор“ из Ђурђина и „Иван Милутиновић“ из Мале Босне.
Госте су дочекали таванкутски ученици и наставници, а након кратког упознавања и показивања школе сви заједно су учествовали у радионицама на тему насиља, са акцентом на насиље на спортским манифестацијама. Схвативши и продубивши своју свест о важности спортског такмичења и правилног односа према здравом животу, ученици су се, у духу познатог Де Кубертеновог гесла: „Важно је учествовати“, упутили на спортске терене где су одмерили снаге у фудбалу, кошарци и одбојци на песку.
Након спортских игара дружење је настављено у дворишту таванкутске жупне цркве где је све учеснике пројекта дочекао и ручком почастио жупник Фрањо Иванковић, уз лакумиће наше куварице Анице Црнковић.
Пројекат је финансијски помогао, и тиме га омогућио, Покрајински секретаријат за спорт и омладину.