Tag der Schule

Jahre:

2022.2021.2020.2019.2018.2017.2016.


Jahr 2021.

Naša škola je danas (9. februara) obeležila svoj dan - Dan škole i tom prilikom su učenici priredili prigodan program.
Na samom početku pročitana je čestitka koju je, povodom Dana naše škole, uputio pokrajinski sekretar Žolt Sakalaš, u ime Pokrajinskog sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice. Sve prisutne je pozdravila direktorica škole, Stanislava Stantić Prćić.
Predstavnici Učeničkog parlamenta - Katarina Šegina i Ante Vuković, položili su venac na spomenik Matiji Gupcu.
Učenik 7.b odeljenja, Andreas Damjanoski, izveo je recitaciju „Ima jedna škola draga“.
Naša škola je ovim povodom organizovala likovni, literarni i foto-konkurs. U skladu sa propozicijama konkursa izabrani su, nagrađeni radovi.
- U kategoriji nižih razreda osnovnih škola, na likovnom konkursu, učestvovali su prvi i drugi razred, na temu: „Najlepša čestitka za školu Matija Gubec“.
Treće mesto osvojila je Anja Gadžur, učenica 2.b odeljenja naše škole.
Drugo mesto pripalo je Adeli Rekić, učenici 2.a odeljenja iz škole „Hunjadi Janoš“.
Prvo mesto i nagradu, dobila je Larisa Hajčunk, učenica 2.a odeljenja (takođe) iz škole „Hunjadi Janoš“.
- Treći i četvrti razredi, slali su literarne radove na temu: „Šta znam o Matiji Gupcu?“.
Učenici naše škole:
Nikolina Đukić - učenica 3.b odeljenja, osvojila je treće mesto;
Josip Mamužić - učenik 3.b odeljenja, zauzima drugo mesto i
Marijana Skenderović - učenica 4.a odeljenja, dobila je nagradu za osvojeno prvo mesto.
- Učenici viših razreda, učestvovali su literarnom i foto-konkursu.
U kategoriji literarnih radova, na temu: „Matija Gubec je bio...“, istakli su se učenici naše škole:
Treće mesto osvojila je Lara Prćić - učenica 5.a odeljenja;
Drugo mesto pripalo je Luki Vukoviću - učeniku 7.a odeljenja i
Prvo mesto i nagradu osvojila je Katarina Šegina - učenica 8.c odeljenja.
- Najlepše fotografije i razglednice za svoju školu, poslali su učenici:
Diplomu za treće mesto dobila je Lara Šegina, učenica 5.a odeljenja.
Diploma za drugo mesto pripala je Žani Suknović, učenici 5.a odeljenja.
Prvo mesto i diplomu dobila je Miljana Antal, učenica 5.a odeljenja.
- Učenici viših razreda, naše škole, učestvovali su u online kvizu o svojoj školi.
Treće mesto pripalo je Leu Čupaku, učeniku 8.b odeljenja.
Drugo mesto osvojila je Nikoleta Čupak, učenica 8.b odeljenja.
Prvo mesto i nagradu, dobila je Teolinda Glavaš, učenica 6.a odeljenja.
Svim učenicima koji su poslali radove i odgovore na online kvizu se zahvaljujemo na učešću, a učenicima čiji su radovi i odgovori nagrađeni, čestitamo i ovom prilikom.
Učenici su na prvom času, toga dana, bili upoznati sa životom i delom Matije Gupca, a svi zaposleni i učenici su dobili slatki paket (pogaču).
Da ovaj Dan škole, bude još svečaniji i značajniji doprinelo je i priznanje dodeljeno „Kolegi - saradniku“, izabranom glasanjem od strane zaposlenih. Ovo priznanje pripalo je nastavnici, Danijeli Radnić.
Svim učenicima, učiteljima, nastavnicima i zaposlenima čestitamo Dan škole i želimo puno uspeha u daljem radu.

Sie sehen sich die Bildergalerie an


Jahr 2020

U petak, 7. februara, obeležili smo Dan škole u tavankutskom Domu kulture. Proslavu su uveličali svojim nastupima: klapa Levanda iz Samobora i ženski pevački hor HKD-a Napredak - podružnice Usora-Tešanj. Poseban trenutak večeri je činio zajednički nastup klape Levanda, ženskog hora HKD-a Napredak i školskog hora.
Programu su prisustvovali, pored gostiju iz naše Srbije, i gosti iz Republike Hrvatske i Republike Mađarske, predstavnici kulturnih institucija, predstavnici hrvatske zajednice, učenici, nastavnici i roditelji.
Na samom početku programa goste je pozdravila direktorica škole Stanislava Stantić Prćić, koja je podsetila na značenje i važnost pojma škole, koji se danas često zaboravlja, a dolazi od starogrčke reči shola (σχολείο) koja se prvenstveno odnosila na vreme provedeno u dokolici i zabavi; Upravo je time najavila sve ono što nas je čekalo u nastavku programa. Sve prisutne pozdravio je i Rudolf Vujević, izaslanik predsednika Skupštine Zagrebačke županije koji je ukazao na vrednosti i potrebu nastavka saradnje naše škole sa svim subjektima sa kojima je ta saradnja od obostane važnosti i interesa.
Ovo je, ujedno, bila prva manifestacija u Domu kulture u Tavankutu nakon njegove potpune rekonstrukcije.

Sehen Sie sich unseren Markup-Zeitplan für den Schultag an

Sie sehen sich die Bildergalerie an


Jahr 2019.


Dan naše škole proslavljen je u petak, 8. veljače. Proslavi su bili nazočni učenici i djelatnici škole, kao i brojni gosti iz zemlje i inozemstva. Ovaj događaj uveličao je nastup klape „Levanda“ iz Samobora, koja je izvela poseban program s nizom prekrasnih pjesama uz glazbenu pratnju.
Goste i uzvanike pozdravila je ravnateljica škole Stanislava Stantić Prćić. Program je organiziran u crkvi „Srca Isusova" u Tavankutu.
U svečanome raspoloženju i u duhu prijateljstva, nazočni su nastavili druženje na koktelu u školskim prostorijama.


Jahr 2018

Am Freitag, den 2. Februar 2018. hat die Grundschule „Matija Gubec“ aus Tavankut den Tag der Schule gefeiert. Gäste, SchülerInnen und Beschäftigte haben sich im großen Beratungssaal des Rathauses versammelt, und das Programm wurde mit Musikausführung des Schulchores und der Klapa Levanda aus Samobor angereichert. Neben den SchülerInnen und Beschäftigten waren auch Gäste aus der Republik Kroatien, Bosnien und Herzegowina und der Republik Serbien. Anwesend bei der Zeremonie u.a. waren: Velimir Pleša, der Generalkonsul der Republik Kroatien, Slavko Kojić und Danijela Franić - vor der Stadt Zagreb und Magda Fehervari, Stellvertreterin des Sekretärs für Soziales. Schularbeiterin Mirjana Kopilović hat ein Strohbild von SchülerInnen und Kollegen wegen ihr Eintreten in Ruhestand erhalten. Der Hauptsponsor der Zeremonie war der Landkreis Zagreb, der von Darinka Balen und Dubravka Martić vertreten wurde.


Jahr 2017.

Naša škola je proslavila svoj Dan škole, u petak 10. februara, u Dečjem pozorištu u Subotici uz prigodan program. Školski hor, uz tamburašku pratnju, izveo je obradu muzičke numere „Vjeruj u ljubav“. Zatim su zaposleni i gosti uživali u nastupu klape Levanda iz Samobora. Prisutne je pozdravila direktorica škole Stanislava Stantić Prćić. Ovom događaju su prisustvovali: gospodin Rudolf Vujević - dožupan Zagrebačke županije, Vjeran Štublin - pročelnik odjela za prosvjetu, šport, kulturu i tehničku kulturu županije, Darinka Balen - zadužena za osnovno obrazovanje i učeničke zadruge iz Zagrebačke županije, Slobodan Krajina - direktor „Osnovne škole Ivana fra Frane Jukića“, Nedeljko Marinov - direktor Osnovne škole „Primošten“, Sanja Knezić - direktorica Osnovne škole „Matije Gupca“ iz Gornje Stubice, Jasna Varga - direktorica Osnovne škole „Matija Gubec“ iz Jarmine, Jovanka Tešanović - nekadašnja direktorica Osnovne i srednje škole „Žarko Zrenjanin“ iz Subotice, Mirjana Stevanović - direktorica Oosnovne škole „Matko Vuković“ iz Subotice, Ljiljana Dulić - direktorica Osnovne škole „Vladimir Nazor“ iz Đurđina, Ladislav Suknović - predsednik HKPD „Matija Gubec“ iz Tavankuta, predstavnici Školskog odbora i zaposleni i učenici naše škole.



Yahr 2016.

Proslava Dana škole, u petak, 05. februara, počela je otvaranjem izložbe fotografija, učenika fotografske sekcije, pod nazivom „Tavankut u očima deteta“.
Obeležavanje Dana škole uveličali su svojim prisustvom: Generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici - gospodin Velimir Pleša, Branko Ivančić - reditelj na HRT-u (koji je rođeni Tavankućanin), Augustin Juriga - saradnik i mentor fotografske sekcije, Zoltan Šifliš - bivši nastavnik naše škole i drugi gosti.
Fotografije sa pomenute izložbe će biti izložene u Gornjoj Stubici, u Republici Hrvatskoj, u junu mesecu. Siehe die Bildergalerie